Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Giachin
  • 23.11.2017. 10:30

Anđelka i Anica - dvije kunjade složne

Sve radimo zajedno i sve dijelimo. Tako se ostvaruje uspjeh.

  • 449
  • 24
  • 0

Na sajmu u Vodnjanu susreli smo i ulja Giachin istoimenog OPG-a, a na čijem štandu zatičemo dvije dame, Anđelku i Anicu. Odmah smo saznali smo da su one udane za dva brata (Elia i Armanda) ili kako Istrijani kažu one su 'kunjade' odnosno šogorice. Tvrde i da se slažu pa smo naslov teksta dobili i prije nego smo počeli razgovarati.

Na sajmu u Vodnjanu su od prve godine, a na pitanje jesu li zadovoljne kažu da je sve bolje i bolje.

Danas su u mirovini i posvećeni maslinama. Treća su generacija maslinara, a obrađuju ni manje ni više nego 5.675 stabala maslina, rasprostranjenih na čak 32 čestice.

Naši mladi nam pomažu, ali stari još vode glavnu riječ. Nisu samo masline, imamo i mliječne krave, 17 komada, a mlijeko predajemo u mljekaru Latus iz Žminja, kaže Anđelka.

Radimo mi svašta, sve se stigne kad si u penziji - kaže Anica. Imaju i 16.000 loza - malvaziju, merlot i cabernet sauvignon, koje i prodaju, a dio ostavljaju za vlastitu proizvodnju vina.

Njihovi proizvodi mogu se kupiti na kućnom pragu, sajmovima, a prisutni su i u restoranima. Kažu da turistima koji dođu na njihov OPG kupiti ulje, rado poklone druge stvari koje imaju u vrtu - rajčice, paprike, smokve, jabuke.

Kupci sami pune boce

Kupci kušaju naša ulja i sami biraju iz koje će bačve kupiti. Kad se odluče čak nam pomažu i napuniti flaše. Napišite da je stvarno tako, kaže Anica, a Anđelka dodaje da je najljepše je kad se kupci vrate.

Imaju i ambicija za nove proizvode. Mađari im traže ulje s čili paprikama, pa će raditi i takvo ljuto ulje. Na konstataciju da su uspješni brzo uzvraćaju: Sve radimo zajedno i sve dijelimo. Tako se ostvaruje uspjeh.


Tagovi

Anđelka Giachin Anica Giachin Vodnjan Kunjade Latus


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)