Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rock poljoprivrednik
  • 27.10.2017. 13:30

Alen Islamović ubire lješnjak sa svoje plantaže

Da sam znao da je poljoprivreda ovako interesantna, krenuo bih s tim i prije. Nikad nisam vozio traktor, a sad to znam, kaže Islamović.

Foto: Facebook/ALEN Islamovic official fan site
  • 3.481
  • 316
  • 0

Alen Islamović je već 34 godine, gotovo cijeli radni staž u Bijelom dugmetu, valjda najdugovječnijem rock bandu na ovim prostorima. Ni ovo ljeto Bijelo dugme nije propustilo održavati koncerte.

No, ovaj popularni Bišćanin kako stageom, suvereno vlada i svojom plantažom lješnjaka čijim se uzgojem počeo nedavno baviti. Stigla je jesen i vrijeme da se posveti ubiranju plodova.

"Ove sezone se vrši kontrola lješnjaka nakon prve godine. Vade se oni koji su se osušili, sade se novi, uređuje se plantaža, uništava korov...", priča Alen i dodaje kako još uvijek ima mnogo posla, navodi Avaz.

Alen Islamović sada zna voziti i traktor

"Velika je površina plantaže pa se radi na tome da se sve ogradi betonskim stubovima i žicom kako bi se u posjed mogli pustiti psi čuvari", priča popularni roker, te priznaje kako je sve ovo novi svijet za njega.

"Da sam znao da je poljoprivreda ovako interesantna, krenuo bih s tim i prije. Nikad nisam vozio traktor, a sad to znam. U planu mi je i jedan mali voćnjak. Sadio bih trešnje, višnje, jabuke, kruške, šljive... Bit će to pravi mali koktel-voćnjak", otkrio je Islamović.

Foto: Facebook/ALEN Islamovic official fan site


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.