Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 16.04.2009.

Zlato za iločki traminac

Vinarstvo

  • 892
  • 44
  • 0

Iločki podrumi predstavili su se ovih dana na VI. međunarodnom natjecanju vinara Zarcillo 2009. održanom u španjolskom Valladolidu, na kojemu su, kako je rekao Mladen Papak, direktor Iločkih podruma, prvi put sudjelovali s ovim tramincem.

- U izuzetno jakoj konkurenciji vinara i vina naš je traminac među 215 nagrađenih zlatnom medaljom, odnosno svrstao se među 10 posto zlatnom medaljom nagrađenih vina na španjolskoj vinskoj fešti, na kojoj je ocjenjivano ukupno 2.180 uzoraka vina iz cijeloga svijeta - ponosno je istaknuo Papak.

Papak naglašava kako je riječ o tramincu izborne berbe prosušenih bobica 2006. godine, koji je već osvojio niz nagrada na vinskim sajmovima u RH.

Inače, ovaj ugledni hrvatski proizvođač dosegnuo je godišnju razinu proizvodnje od 4,5 milijuna litara vina, čime je otvorena mogućnost iskoraka i na inozemno tržište.

Najnovija nagrada iz Španjolske, nadaju se u Iločkim podrumima, omogućit će nova predstavljanja u svijetu, odnosno pozicioniranje Iločkih podruma, posebno iločkog traminca, u inozemstvu.

(M.B.)