AgroKlub.com

\

Vinogradarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Vinogradarstvo » Zlatna berba 2016. u Kutjevo vinariji

Zlatna berba 2016. u Kutjevo vinariji

Dionizijana

Zlatna berba 2016. u Kutjevo vinariji

Datum: 10.03.2017. 19:30

Kategorija:

Vinogradarstvo

Kutjevo d.d. je briljiralo sa osvojene čak 3 zlatne medalje: Vrhunska graševina berba 2016, Graševina Turković berba 2016. i Graševina De gotho berba 2016.

U sklopu 22. međunarodnog sajma GAST od 1.3. do 4.3.2017. u splitskoj Spaladium areni, održana je Dionizijana - 22. međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića.

Ovogodišnji uzorci pristigli su iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske. Ocjenjivanje je provedeno od strane renomiranih enologa pod vodstvom Dr. Sc. Gorana Zdunića, a uzorci su ocjenjivani prema OIV metodi 100 bodova.

Kutjevo d.d. je briljiralo sa osvojene čak tri zlatne medalje: Vrhunska graševina berba 2016, Graševina Turković berba 2016. i Graševina De gotho berba 2016.

Premium linije vina

Vrhunska Graševina predstavlja prvo vrhunsko vino kontinentalne Hrvatske. Ima raskošnu aromu zrelog grožđa, sklad svih komponenti sorte i jednu posebnu plemenitost u okusu te upravo zbog toga najčešće pobjeđuje na brojim domaćim i svjetskim vinskim ocjenjivanjima.

Osim Vrhunske graševine, Kutjevo vinarija ima i premium liniju De Gotho Graševine i Graševine Turković kojih se proizvode u svega par tisuća boca te se radi o vrlo ograničenim serijama vina.

Graševina Turković je polusuho vino s osam grama šećera nastalo od grožđa iz starih (25 godina) zatravnjenih vinograda na području Vetova, s reduciranim urodom.

Dok je Graševina De gotho proizvedena iz grožđa s posebnog vinogradarskog položaja Hrnjevac, malo kasnije branog, ali ne kasne berbe. Radi se o ekskluzivnim vinima, za one pilce koji od graševine očekuju da im podari sve svoje ljepote mirisa i okusa, rekao je enolog Kutjeva d.d. Ivan Marinclin.

Broj pregleda članka: 2978; Uspješnost članka: 195.9

Tagovi: Vinarija, Kutjevo, Dionizijana

Ključne riječi članka: zlatna, berba, 2016, u, kutjevo, vinariji, graševina, berba, graševine, grožđa, turković, kutjevo, gotho, berba 2016


Ivana Nađ

Svi tekstovi autora

Autorica Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."