Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dionizijana
  • 10.03.2017. 19:30

Zlatna berba 2016. u Kutjevo vinariji

Kutjevo d.d. je briljiralo sa osvojene čak 3 zlatne medalje: Vrhunska graševina berba 2016, Graševina Turković berba 2016. i Graševina De gotho berba 2016.

  • 3.034
  • 196
  • 0

U sklopu 22. međunarodnog sajma GAST od 1.3. do 4.3.2017. u splitskoj Spaladium areni, održana je Dionizijana - 22. međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića.

Ovogodišnji uzorci pristigli su iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske. Ocjenjivanje je provedeno od strane renomiranih enologa pod vodstvom Dr. Sc. Gorana Zdunića, a uzorci su ocjenjivani prema OIV metodi 100 bodova.

Kutjevo d.d. je briljiralo sa osvojene čak tri zlatne medalje: Vrhunska graševina berba 2016, Graševina Turković berba 2016. i Graševina De gotho berba 2016.

Premium linije vina

Vrhunska Graševina predstavlja prvo vrhunsko vino kontinentalne Hrvatske. Ima raskošnu aromu zrelog grožđa, sklad svih komponenti sorte i jednu posebnu plemenitost u okusu te upravo zbog toga najčešće pobjeđuje na brojim domaćim i svjetskim vinskim ocjenjivanjima.

Osim Vrhunske graševine, Kutjevo vinarija ima i premium liniju De Gotho Graševine i Graševine Turković kojih se proizvode u svega par tisuća boca te se radi o vrlo ograničenim serijama vina.

Graševina Turković je polusuho vino s osam grama šećera nastalo od grožđa iz starih (25 godina) zatravnjenih vinograda na području Vetova, s reduciranim urodom.

Dok je Graševina De gotho proizvedena iz grožđa s posebnog vinogradarskog položaja Hrnjevac, malo kasnije branog, ali ne kasne berbe. Radi se o ekskluzivnim vinima, za one pilce koji od graševine očekuju da im podari sve svoje ljepote mirisa i okusa, rekao je enolog Kutjeva d.d. Ivan Marinclin.


Tagovi

Dionizijana Kutjevo Vinarija


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

[ VEČER CLAAS KOMBAJNA ] U četvrtak, 21. ožujka, u našoj velikoj hali održana je večer #claas kombajna. Uz kratku retrospektivu žetve kroz povijest, posjetiteljima su predstavljena tri modela CLAAS kombajna - Lexion, Trion i Evion kao i nov... Više [+]