Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gourmand Awards
  • 18.01.2018. 15:00

Željko Garmaz: Vinske priče iz Dalmacije nominirane za Gourmand Awards!

"E, kad te Gourmand nominira za najbolju svjetsku knjigu o europskim vinima to je ogroman uspjeh. A to se u srijedu dogodilo mojim Vinskim pričama iz Dalmacije!", komentira nominaciju Željko Garmaz, poznati bloger, pisac i humanitarac.

Foto: Facebook/Željko Garmaz
  • 292
  • 24
  • 0

Ono što je Oscar u svijetu filma, Grammy u svijetu glazbe, u svijetu izdavaštva koje se bavi gastronomijom i vinima, to je - Gourmand Awards.

"E, kad te Gourmand nominira za najbolju svjetsku knjigu o europskim vinima to je ogroman uspjeh. A to se u srijedu dogodilo mojim Vinskim pričama iz Dalmacije! Da, da, da! Ponosan sam i od sreće bih vrištao do neba", komentira nominaciju Željko Garmaz, poznati bloger, pisac i humanitarac.

Dodjela u svibnju u Kini

Na službenoj stranici Gourmand Awardsa piše da će dodjela nagrada biti krajem svibnja u Yantaiju, u Kini te da će tri najbolje knjige u svakoj kategoriji dobiti titulu Best in the World.

Uz Vinske priče iz Dalmacije u konkurenciji za Najbolju knjigu na svijetu o europskim vinima nominirane su i Port Wein Axea Probsta, Discover Dutch Wine Marielle Beukers i Irene de Vette, O Vinho que Lisboa tem Ane Cristine Marques, Slovak Wine Guide Vladimira Hronskog, El vino de Cangas Neta Garcije del Castillo i Caroline Pelaz Soto, Chasselas Chandre Kurt, Hidden Gems of Italy Tonyja Margiotte te Cracking Croatian Wine Charline Tan i Matthewa Horkeya.

Uspoređuju se s Olimpijskim igrama

Jedina objavljena u vlastitoj nakladi

"Vinske priče su jedina od nominiranih knjiga koja je objavljena u vlastitoj nakladi!", kuriozitet je kojega ističe Garmaz pojasnivši kako za središnji događaj proglašenja pobjednika u svim kategorijama, u Gourmandu tvrde da "ne postoji nijedna kulturna manifestacija u svijetu s kojom se mogu usporediti, osim - Olimpijskih igara!

I onda tu tvrdnju potrkjepljuju podatkom da su ove godine u borbu za prestižne nagrade pristigle knjige iz čak 215 zemalja i regija, dok su u Ujedinjenim narodima priznate 193 zemlje."

Željko Garmaz: Ja se već osjećam pobjednikom

Garmaz kaže kako na ovoj dodjeli postoji 100 kategorija za hranu, 30 za pića, što samo ukazuje na raznolikost kulture stola u svijetu. Na listi finalista u 130 kategorija sudjeluju predstavnici 134 zemlje i regije. Ukupno, u kategorijama hrane su 1.144 nominacije, dok je za piće 228 nominacija.

Koliko je ovo područje široko, pokazuje podatak da je Gourmandovu nominaciju za neku od nagrada osvojilo tek 3 posto ukupne godišnje svjetske proizvodnje knjiga. Stoga se velikim uspjehom smatra već i sama nominacija, pišu u Gourmandu.

"Dakle, bilo kako bilo u svibnju u Kini, ja se već osjećam pobjednikom. Hvala svima koji su me podržali u ovim mojim pisanijama, hvala svima koji su kupili knjigu, a one koji to još nisu napravili pozivam da to što prije naprave", poručuje Željko Garmaz kojem čestitamo na nominaciji, a Vinskim pričama iz Dalmacije držimo fige!

Foto: Facebook/Željko Garmaz


Tagovi

Vinske priče Dalmacija Željko Garmaz Gourmand Awards


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.