Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Noć otvorenih podruma
  • 08.06.2018. 13:30

Željko Adžić: Kako je Otto Barić upoznao kutjevačka vina i idu li vina i nogomet zajedno?

Kao uvod u Festival graševine Turistička zajednica Grada Kutjeva u suradnji s Udrugom Kutjevački vinari, organizirala je Proljetnu noć otvorenih podruma, a posjetitelji su imali priliku čuti i priče kutjevačkih vinara, poput zanimljivih zgoda Željka Adžića, nekadašnjeg igrača Dinama i Hrvatske nogometne reprezentacije.

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
  • 1.018
  • 41
  • 0

Kao uvod u Festival graševine Turistička zajednica Grada Kutjeva u suradnji s Udrugom Kutjevački vinari, organizirala je Proljetnu noć otvorenih podruma koja je svim ljubiteljima dobre kapljice omogućila obilazak najatraktivnijih vinarija.   

Prema riječima direktorice kutjevačke turističke zajednice, cilj manifestacije je povezivanje vinskih priča i ruralnog turizma. 

"Kutjevačko područje ima puno prostora za ovakvu vrstu vinskog i ruralnog turizma, a što se tiče ove uvodne manifestacije, mislimo da ima velik značaj, kako i za naš kraj tako i za Kutjevo jer dolazi nam puno posjetitelja, ne samo iz županije, nego iz Zagreba. Došli su nam i gosti s mora tako da nam je drago da ljudi imaju priliku saznati nešto više o vinima, o graševini i upoznati povijest podruma svih obitelji vinara", rekla je Jasmina Kukić, direktorica Turističke zajednice Grada Kutjeva.

"Nakon pobjedničke utakmice može se popiti malo vina"

Posjetitelji su, osim razgledavanja podruma i kušanja dobre kapljice, imali priliku čuti i priče kutjevačkih vinara, poput zanimljivih zgoda Željka Adžića, nekadašnjeg igrača Dinama i Hrvatske nogometne reprezentacije. 

"Otto Barić je upoznao naša vina u Zagrebu. Otvarao jedan vine bar, želio je naša vina tamo jer su mu se sviđala, bila su puna aroma i tako je on to doživljavao. Vino i nogomet baš i ne idu zajedno prije utakmice, ali poslije nogometa može se popiti malo vina, nakon pobjede pogotovo", rekao je Željko Adžić iz Vinogradarstva i vinarstva obitelji Antuna Adžića. 

Kutjevo je na Noći otvorenih podruma posjetilo mnoštvo zanimljivih gostiju.

"Kad su otvoreni ti podrumi onda ja volim bauljati njima. Volim bauljati i mimo ovakvih specijalnih prigoda, a posebno volim doći kod gospodina Adžića, zahvaljujući kojem sam ja neki mali vinar s jako "malim v". Ovakvi događaji su dobri za spajanje ugodnog s korisnim. Uvijek volim vidjeti drage ljude, malo kušati dobrog vina Adžićevog i vidjeti što je s mojim vinogradom", rekao je poznati glazbenik Miroslav Škoro

Rendulić Jelušić: "Ovdje je najbolja graševina"

Podrume su posjetili i vinski stručnjaci koji za kutjevačko vinogorje imaju samo riječi hvale. 

"Iz moje perspektive, ovo područje Kutjeva i cijele Požeške kotline je jedno od najboljih područja za proizvodnju grožđa i vina. Prvenstveno tu mislim na graševinu jer ona je najbolja iz ovog kraja u cijeloj Hrvatskoj, pa i šire. I ostala vina prate taj dobar trend,  jer vinari i vinogradari znaju tehnologiju proizvodnje", rekla je Ivana Rendulić Jelušić, enologinja iz Zagreba. 

Na noći otvorenih podruma uz obitelj Adžić, predstavile su se vinarije Majetić, Mihalj, Tandara, Cugerland, Sontaki, Kutjevo d.d. i vinarija Krauthaker. 

Ovime se razvija kontinentalni turizam Kutjeva i županije

"Mi imamo prednost nad morskim područjem jer možemo raditi cijele godine. Kako je naš kolega doktor Mihalj rekao: "Kad je vruće sakrijemo se u podrum, kad je hladno možemo biti u podrumu kao i kad je kišno razdoblje." To je velika prednost kontinentalnog turizma", rekao je Ivan Grgić, direktor Vinarstva i Podrumarstva Krauthaker. 

Prema riječima voditeljice poslovne jedinice agroturizam Kutjeva d.d., Noć otvorenih podruma izuzetno je važan događaj potreban za ostvarenje krajnjeg cilja, razvoja kontinentalnog turizma Kutjeva i Požeško-slavonske županije.

"Mi smo kao poduzeće jako zadovoljni inicijativom Turističke zajednice Grada Kutjeva. Sve što se događa u pogledu popularizacije vina, kulture, turizma i naravno graševine kao sorte je od strane nas i više nego podržano. Mi smo se uključili brže bolje i zaista nam je zadovoljstvo sudjelovati u bilo kojem segmentu ove priredbe. Kao sama vinarija osvojili smo prva mjesta u sve tri kategorije na Festivalu graševine. Mislim da je Kutjevo d.d. perjanica vinarstva i zaslužuje biti posjećeno u velikom broju, kao što je to i danas slučaj", rekla je Valentina Silović, voditeljica poslovne jedinice agroturizam - Kutjevo d.d.


Tagovi

Noć otvorenih podruma Festival graševine Kutjevo Vino Manifestacija Miroslav Škoro Željko Adžić Vinarija


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!