Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 17.03.2014. 14:00
  • Primorsko-goranska

Zaštitite vinovu lozu od korova

Obaviještavaju se vinogradari neka zaštite vinovu lozu od korova

  • 76
  • 6
  • 0

U vinogradima bilježimo intenzivan porast korova. Za suzbijanje korova u rodnim vinogradima starijim od četiri godine, u redu, u širini herbicidnog pojasa ne većoj od 1/3 međurednog razmaka preporučamo primjenu pripravaka na osnovi glifosata (trgovačkog naziva Cidokor, Clinic, Dominator, Glyfonova, Glyphogan, Glyfos, Oxalis, Roundup biactive, Total 480 SL, Herkules super, Boom efekt, Cosmic, Ouragan sistem) i/ili flazasulfurona (trgovačkog naziva Chikara 25 WG).

Vinogradari upisani u Upisnik integriranih proizvođača primjenjuju sredstva za zaštitu bilja sukladno Tehnološkim uputama za integriranu proizvodnju grožđa za 2014. godinu. Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH.

Sredstva za zaštitu bilja primjenjivati u skladu s rješenjem ili dozvolom poštujući upute, ograničenja, obavijesti i upozorenja navedenim na uputstvu za uporabu. Korisnici SZB su dužni voditi i čuvati evidenciju o primjeni SZB najmanje pet godina. Ambalažu SZB potrebno je zbrinuti na propisan način.

Podatke o registriranim SZB u RH možete pronaći na našem, Agroklub portalu, u on-line bazi.


Tagovi

Vinogradarstvo Korovi SZB Dominator Clinic Chikara Cosmic Total


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?