Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 28.05.2015. 18:00
  • Karlovačka

Zaštita vinove loze prije cvatnje

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 174
  • 16
  • 0

Od posljednje preporuke za zaštitu vinograda proteklo je sedam dana. U tom razdoblju pale su velike količine kiše, više od 120 mm po metru kvadratnom.

Rane sorte vinove loze na pojedinim lokalitetima ulaze u period cvatnje. Vinogradarima preporučujemo redovito provođenje mjera zaštite vinograda od peronospore i pepelnice vinove loze.

Protiv peronospore savjetujemo koristiti jedan od pripravaka kao što su Mikal flash, Mikal Premium F, Azimut 80 WG, Ridomil Gold Combi WG, Galben F, Fantic F ili Forum Star, dok se za zaštitu od pepelnice mogu upotrijebiti Crystal, Postalon 90 SC, Stroby ili Nativo WG odnosno jedan od pripravaka iz skupine triazola npr. Postalon 90 SC, Domark ME, Fond 12 E, Systhane 24 E ili Topas 100 EC, kojima preporučujemo dodati i jedan od sumpornih pripravaka.

Preporučena sredstva primijenite sukladno pismenoj uputi proizvođača.

Margita Budiselić Kutle dipl.inž.agr.
e-mail: [email protected]


Tagovi

Vinova loza Pepelnica Sumpor Savjeti Cvatnja Peronospora Savjetodavna služba Preporuke Triazol Margita Budiselić Kutle Mikal Flash Fond 12 E Postalon 90 SC


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.