Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 20.05.2015. 18:00
  • Splitsko-dalmatinska

Zaštita vinove loze prije cvatnje

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 44
  • 3
  • 0

Toplo i sparno vrijeme utjecalo je na intenzivan porast mladica vinove loze, koja se, ovisno o lokalitetu i sortimentu (južne ekspozicije, priobalje i otoci), nalazi u fenofazi pred cvatnju. S obzirom na oborine najavljene u narednim danima te moguće infekcije uzročnikom peronospore (Plasmopara viticola), kao i uvjete koji pogoduju prikrivenom razvoju pepelnice (Erysiphe necator), preporučujemo planirati zaštitu usmjerenu na ove dvije bolesti.

Protiv peronospore je moguće uporabiti pripravke Antracol Combi WP, Acrobat MZ, Mikal Flash WG, Mikal Premium, Forum star DF, Ridomil Gold Combi, Mildicut SC, Pergado MZ ili Melody Duo WP. Za suzbijanje pepelnice uporabite Crystal, Topas 100 EC, Nativo WG, Stroby DF, Vivando SC, Talendo EC ili Postalon SC.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača, ambalažu pravilno zbrinite te popunite evidencijsku listu o uporabi sredstava za zaštitu bilja.

mr.sci. Ivana Župić
e-mail:[email protected]


Tagovi

Vinova loza Pepelnica Oborine Savjeti Cvatnja Peronospora Savjetodavna služba Preporuke Ivana Župić Nativo WG Mildicut SC


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U sataraš ne ide ništa osim luka, paprike i rajčice?

Sataraš, bećarac, bećar paprikaš svoje porijeklo vuče iz Mađarske (mađ. szataras), a slična jela se mogu naći širom srednje i južne Europe, kao što je primjerice, francus...

Više [+]