Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 26.06.2015. 11:00
  • Vukovarsko-srijemska

Zaštita vinove loze od botritisa

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 265
  • 16
  • 0

U nasadima vinove loze nastavite sa zaštitom protiv bolesti, jer su povoljni uvjeti za razvoj peronospore, pepelnice i botritisa. Protiv peronospore upotrijebite pripravke Forum Star WP, Acrobat MZ ili Melody Duo WP. U zaštiti protiv pepelnice mogu se koristiti pripravci kao što su Collis,Postalon 90 SC ili Crystal, a protiv botritisa Cantus, Botril 300 SC ili Teldor SC 500.

Prije upotrebe bilo kojeg pripravka detaljno pročitajte pisanu uputu i postupite u skladu s njom. Pazite na preporučene doze i koncentracije, mogućnost miješanja pripravaka kao i vrijeme primjene te dozvoljeni broj tretiranja u toku jedne vegetacijske sezone.

Podatke o sredstvima za zaštitu bilja koja su dozvoljena za upotrebu u RH, pogledajte u Fitosanitarnom informacijskom sustavu, dostupnom ovdje.

Obavezno vodite evidenciju o primijenjenim sredstvima, a praznu ambalažu propisno zbrinite.

Akcije sakupljanja ambalažnoga otpada u Vukovarsko-srijemskoj županiji održat će se tokom srpnja i kolovoza prema rasporedu kojeg možete vidjeti ovdje.

Mira Živković, dipl.inž.
mira.zivkovic@savjetodavna.hr


Povezana biljna vrsta

Vinova loza

Vinova loza

Sinonim: - | Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]

Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Vinova loza Peronospora Pepelnica Botritis Actobat MZ Collis Cantus Evidencija Mira Živković


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.