Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 09.06.2015. 09:00
  • Zadarska

Zaštita vinove loze nakon cvatnje

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 97
  • 8
  • 0

Cvatnja vinove loze je završila, pa vinogradarima preporučujemo zaštitu vinograda protiv uzročnika bolesti peronospore (Plasmopara viticola) i pepelnice (Uncinula necator). Protiv peronospore upotrijebite jedan od raspoloživih pripravaka kao što su Acromat MZ WG, Melody Duo WP 66,75, Mikal ili Ridomil, a u zaštiti od pepelnice (Uncinula necator), koja u ovo vrijeme može biti jako opasna, kombinirajte Falcon EC 460, Foliar 250 ili Folicur EW 250.

Pri provedbi zaštitnih mjera pridržavajte se uputa proizvođača. Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS-u) koji možete pronaći ovdje.

Upozoravamo da uredno vodite evidencijsku listu korištenih pripravaka, a praznu ambalažu odložite na propisani način. Akcija sakupljanja ambalažnog otpada provest će se 31. kolovoza 2015. godine u Nadinskom blatu u vremenu od 08:00 do 10:00 sati.

Preuzima se isključivo prazna ambalaža tvrtki, proizvođača i uvoznika sredstava za zaštitu bilja koji financiraju projekt i omogućavaju korisnicima njihovih proizvoda besplatan povrat ambalaže, a to su: Agroteks, AgroChem-Maks, BASF Croatia, Bayer Crop Science, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Syngenta Agro i Stockton.

"Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena! Molimo poljoprivrednike koji imaju više od cca.100 kg ambalaže ili 1 big bag (cca. 1m3) da je ne donose na navedene lokacije već da se direktno jave tvrtki C.I.A.K. d.o.o. na broj telefona 01/3463-521 ili e-mail: [email protected] pa će preuzimanje biti organizirano na njihovoj lokaciji. Skuplja se isključivo prazna, kontaktna ambalaža kao što su boce, kanistri i vrećice dok se kutije, kutijice i omotne folije, koje nisu bile u kontaktu s proizvodom, mogu odložiti u spremnike za papirni ili plastični otpad", ističu u tvrtki C.I.A.K.

"Donosioci otpada dužni su sami ispuniti Prateći list i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada. Otpad proizvođača koji ga donese bez Pratećeg lista i Deklaracije, neće biti prihvaćen. Obrasci Pratećeg lista za opasni otpad (Obrazac PL-Oo) i Deklaracije o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) mogu se kupiti u trgovinama Narodnih novina", poručuju iz CROCPE.

Ivan Šimičević, dipl. ing. agr.
E - mail: [email protected]


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Vinova loza Cvatnja Pepelnica Peronospora Ambalažni otpad Nadinsko blato Ivan Šimičević


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

SINJSKA ALKA: Zavirili smo u sobu u kojoj majka brižno oblači sina alkara u vitešku odoru.