Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 22.05.2015. 18:00
  • Zadarska

Zaštita vinograda prije cvatnje

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 47
  • 3
  • 0

Upozoravamo vinogradare, kako nakon prestanka obilnijih oborina koje su zahvatile cijelu Zadarsku županiju, treba izvršiti zaštitu vinograda prije cvatnje, protiv uzročnika bolesti peronospore (Plasmopara viticola).

Stoga preporučujemo provedbu zaštitnih mjera s jednim od raspoloživih pripravaka kao što su ACROMAT MZ WG, MELODY DUO WP 66,75, MIKAL ili RIDOMIL.

Protiv bolesti pepelnice (Uncinula necator) kombinirajte jedno od sredstava kao što su Falcon EC 460, Foliar 250 ili Folicur EW 250. Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja u Republici Hrvatskoj vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS-u) dostupnom na webu.

Pridržavajte se uputa proizvođača sredstava za zaštitu bilja. Upozoravamo na urednu popunu evidencijske liste korištenih pripravaka te propisno zbrinjavanje prazne ambalaže.

Ivan Šimičević,dipl.ing.agr.
E - mail: ivan.simicevic@savjetodavna.hr


Tagovi

Pepelnica Vinogradari Savjeti Peronospora Zadarska županija Savjetodavna služba Preporuke Ivan Šimičević Folicur EW 250 Ridomil


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.