Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 10.07.2015. 11:00
  • Osječko-baranjska

Zaštita loze od plamenjače i pepelnice

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 50
  • 2
  • 0

Vremenske prilike unazad dan, dva i novonastali izboji od zadnjeg tretiranja, uvjetuju ponovnu potrebu zaštite vinove loze. I ovo tretiranje protiv plamenjače i pepelnice, potrebno je obaviti kombiniranim sistemično-kontaktnim pripravcima.

Protiv plamenjače (Plasmopara viticola) koristite jedan od fungicida kao što su Baldo F, Pergado, Forum Star DF, Galbem F ili M, Ridomil Gold Combi, Winner ili Acrobat MZ, a protiv pepelnice (Uncinula necator) upotrijebite Crystal, Posstalon, Falcon, Systhane 24 E, Topas 100 ili Nativo. Pripravci Cabrio Top DF, Quadris, Eclair i Universalis, registrirani su za suzbijanje obje spomenute bolesti.

Radi što bolje efikasnosti korištenog pripravka, preporuča se i upotreba okvašivača koji ujedno i značajno suzbijaju pjenjenje prilikom pripreme škropiva.

Sredstva obavezno koristite u količinama i na način naveden u uputama za primjenu. Iste pripravke ili pripravke iz iste skupine djelovanja, tijekom vegetacije koristite maksimalno tri puta. Obavezno vodite evidenciju o korištenju te ekološki zbrinite praznu ambalažu.

mr.sc. Ivica Lovrinčević, dipl.ing.agr.
e-mail: ivica.lovrincevic@savjetodavna.hr
telefon: 091/4882-847; 031/675-851


Povezana biljna vrsta

Vinova loza

Vinova loza

Sinonim: - | Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]

Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Vinova loza Izboji Plamenjača Pepelnica Fungicidi Okvašivači Ivica Lovrinčević


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]