Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 26.05.2015. 12:00
  • Požeško-slavonska

Zaštita loze od pepelnice i plamenjače

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 41
  • 2
  • 0

Vinogradarima preporučujemo obaviti zaštitu, čim vremenski uvjeti to dozvole i čim, zbog velikih količina oborina, putevi do vinograda budu prohodni. To će ujedno biti i zaštita pred cvatnju vinove loze. Primjenite neki od sistemičnih fungicida protiv plamenjače (Plasmopara viticola), primjerice, Mikal Premium F, Verita, Profiler, Galben F, Forum Star, Ridomil gold kombi 45 WG, Cursate F ili Pergado F.

Protiv pepelnice (Uncinula necator) koristite fungicide Luna Experience, Stroby WG, Crystal, Sumpor SC ili Chromosul 80. Pripravke upotrebljavajte prema uputi proizvođača i u skladu s Fitosanitarnim informacijskim sustavom, te vodite evidenciju o izvršenim tretiranjima.

Pozivamo poljoprivrednike da se odazovu akcijama sakupljanja ambalažnog otpada koje će se u Požeško-slavonskoj županiji održati prema slijedećem rasporedu.

  • 26. svibnja 2015., Oroz Pharm, Zvonimirova 24, Pleternica, od 8:00 do 11:00 sati - Komunalac d.o.o., Kralja Tomislava 56e, Čaglin od 12:00 do 14:00 sati
  • 28. svibnja 2015., Agronom d.o.o., Voćarska bb, Završje, Brestovac od 9:00 do 14:00 sati

Preuzima se isključivo prazna ambalaža tvrtki, proizvođača i uvoznika sredstava za zaštitu bilja koji financiraju projekt i omogućavaju korisnicima njihovih proizvoda besplatan povrat ambalaže, a to su: Agroteks, AgroChem-Maks, BASF Croatia, Bayer Crop Science, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Syngenta Agro i Stockton.

"Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena! Molimo poljoprivrednike koji imaju više od cca.100 kg ambalaže ili 1 big bag (cca. 1m3) da je ne donose na navedene lokacije već da se direktno jave tvrtki C.I.A.K. d.o.o. na broj telefona 01/3463-521 ili e-mail: ciak@ciak.hr pa će preuzimanje biti organizirano na njihovoj lokaciji. Skuplja se isključivo prazna, kontaktna ambalaža kao što su boce, kanistri i vrećice dok se kutije, kutijice i omotne folije, koje nisu bile u kontaktu s proizvodom, mogu odložiti u spremnike za papirni ili plastični otpad", ističu u tvrtki C.I.A.K.

"Donosioci otpada dužni su sami ispuniti Prateći list i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada. Otpad proizvođača koji ga donese bez Pratećeg lista i Deklaracije, neće biti prihvaćen. Obrasci Pratećeg lista za opasni otpad (Obrazac PL-Oo) i Deklaracije o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) mogu se kupiti u trgovinama Narodnih novina", poručuju iz CROCPE.

Đurđica Kšenek, dipl. ing, agr.
E-mail: djurdica.ksenek@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Plamenjača Cursate F Pepelnica Crystal Požeško-slavonska županija Pleternica Čaglin Završje Brestovac C.I.A.K. CROCPA Prateći list Đurđica Kšenek


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]