Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 24.07.2015. 15:00
  • Bjelovarsko-bilogorska

Zaštita loze od pepelnice i botritisa

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 100
  • 6
  • 0

Od posljednje preporučene zaštite vinove loze prevladavalo je vrlo toplo i sparno vrijeme koje je pogodovalo razvoju pepelnice, osobito na grozdovima koji su zbijeni unutar trsa i zaštićeni lišćem. Za zaštitu protiv pepelnice primijenite Collis, Postalon, Falcon, Dynali ili Nativo. Protiv plamenjače upotrijebite Profiler, Cabrio Top, Amaline Flow, Mildicut 25 SC, Antracol combi WP 76, Curzate B WG ili Equation Pro. Na sortama koje ulaze u fazu omekšavanja i promjene boje bobica, pozornost usmjerite na opasnost od razvoja botritisa, a za zaštitu primijenite botriticide Switch 62.5 WG, Teldor SC 500, Botril 300 S, Luna privilege. Prskanje usmjerite u zonu grožđa.

Tretiranja provodite u večernjim satima, kada pčele ne lete, vodite evidenciju o korištenju preparata, a ambalažu zbrinite na propisani način.

Vesna Bradić, dipl.ing.agr.
vesna.bradic@savjetodavna.hr


Povezana biljna vrsta

Vinova loza

Vinova loza

Sinonim: - | Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]

Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Vinova loza Pepelnica Plamenjača Botritis Zona grožđa Vesna Bradić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]