Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 10.07.2015. 15:00
  • Istarska

Zaštita loze od američkog cvrčka

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 111
  • 6
  • 0

Upućuju se vinogradari s područja Istre, koji do sada nisu proveli drugo tretiranje usmjereno protiv američkog cvrčka (Scaphoides titanus), prenosnika fitoplazme poznate pod nazivom zlatna žutica vinove loze, da to naprave u što kraćem roku. Pripravci koji se mogu koristiti u tu svrhu su Sumialfa 5 FL, Actara 25 WG, Nurelle D ili Chromorel D. Također se upućuju svi vinogradari da pregledaju svoje nasade, jer su simptomi navedene fitoplazme već vidljivi u nasadima. (Pogledajte preporuku od 10.06.2015.)

Preparate koristite prema uputama proizvođača. Nakon tretiranja obavezno popunite evidencijsku listu o uporabi sredstava za zaštitu bilja.

Vinogradare također upozoravamo da se u zaštiti vinograda smiju koristiti samo registrirana sredstva za zaštitu bilja (SZB). Podaci o njima vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na ovoj web adresi.

Marina Kocijančić, dipl. ing. agr.
Marina.Kocijancic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Vinogradari Istra Američki cvrčak Zlatna žutica vinove loze Fitoplazma Evidencijska lista Marina Kocijančić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]