Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 21.10.2014. 12:25

Za projekte iz Vinske omotnice 10 mil. kuna predujma

U tijeku je natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.- 2018. za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja u 2015. godini

Foto: freedigitalphotos.net
  • 131
  • 6
  • 0

Agencija za plaćanja isplatila je više od 10 milijuna kuna na račune osam korisnika kojima su odobreni projekti iz Vinske omotnice, a koji su zatražili isplatu predujma kako bi mogli započeti s investicijom.

Nakon dosadašnjih natječaja za sve tri mjere iz Vinske omotnice Agencija za plaćanja do sad je izdala 48 Odluka o odobrenju projekata na iznos potpore od 43,4 milijuna kuna. U tijeku je natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.- 2018. za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja u 2015. godini, a tekst javnog natječaja možete pogledati ovdje. Do kraja mjeseca raspisat će se natječaji i za druge dvije mjere.

Podsjetimo, nacionalni program pomoći sektoru vina petogodišnji je program u kojem je osigurano 57 milijuna eura za razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva iz tzv. europske Vinske omotnice. Cilj ovog programa je povećanje konkurentnosti naših vinara kroz tri mjere u okviru projekata restrukturiranja i konverzije vinograda, izgradnje i opremanje vinarija te projekte marketinga i promocije vina.

Tko se može prijaviti za dodjelu sredstava?

Za dodjelu bespovratnih sredstava mogu se prijaviti vinari i vinogradari koji su upisani u Vinogradarski registar. Najmanji iznos potpore je 3.000 eura, a najveći 750.000 eura, ovisno o mjeri, a za završene projekte Agencija za plaćanja u poljoprivredi isplaćuje od 50 - 80% ukupno prihvatljivih troškova.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Vinogradari Vinari Vinogradarski registar Vinska omotnica Dodjela sredstava Konkurentnost Sektor vina APPRRR Projekt restrukturiranja