Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska omotnica
  • 13.04.2016. 17:30

Vinskom omotnicom do konkurentnih vinara

Rok za podnošenje prijave na natječaje je 16. svibnja, a dosad je u sklopu Vinske omotnice ugovoren 141 projekt ukupne vrijednosti 96,7 milijuna kuna, kaže Leticija Hrenković iz Agencije za plaćanja.

Foto: Silva Videk
  • 464
  • 21
  • 0

Nacionalni program pomoći sektoru vina petogodišnji je program kojem je osigurano 57 milijuna eura za razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstvo iz tzv. Vinske omotnice. Raspisivanje natječaja u sklopu Vinske omotnice krenulo je 2014.

"Dosad smo raspisali 18 natječaja za tri različite mjere unutar Vinske omotnice. Vinska omotnica su sredstva EU koja su namijenjena unaprjeđenju naših vinara i vinogradara tako da budu i ostanu konkurentni na europskom tržištu", kaže Leticija Hrenković iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi.

Korisnici ove mjere, navode u Agenciji za plaćanje, su vinari i vinogradari, upisani u Vinogradarski registar.

"Tri različite mjere su u sklopu Vinske omotnice. Investicije u vinarije i marketing vina gdje su ukupno prihvatljivi troškovi tri milijuna eura, a minimalan iznos po projektu 5000 eura. Sljedeća mjera je Restrukturiranje i konverzija vinograda gdje je minimalni iznos 5.000 eura, a najviši 1,5 milijuna eura. Slijedi i natječaj za promidžbu na tržištima trećih zemalja", dodaje ona.

Rok za podnošenje prijave je 16. svibnja. Inače, dosad je u sklopu Vinske omotnice ugovoren 141 projekt ukupne vrijednosti 96,7 milijuna kuna.

Foto: Silva Videk


Tagovi

Vinska omotnica Natječaj Leticija Hrenković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Slavonskobrodska televizija

Mile Budaka 1/4, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250, e-mail: sbtv@sbtv.hr web: http://sbtv.hr/