Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Financiranje vinarstva
  • 19.03.2016. 15:00

Vinarima od početka godine isplaćeno 3,2 milijuna kuna

Novac pristigao iz EU, 11 hrvatskih vinara uložilo je u svoje vinarije i promociju vina.

Foto: Pixabay
  • 194
  • 31
  • 0

Čak 3,2 milijuna kuna pristiglih iz EU 11 hrvatskih vinara od početka godine uložilo je u svoje vinarije i promociju vina. Najviše novca, 759.383,17 kuna APPRRR je isplatila Poljoprivrednoj zadruzi Trs iz Vukovarsko-srijemske županije za projekt Ulaganje u opremu za vinski podrum i punionicu vina, a sa 602.358,60 kuna slijedi ju Kalnička poljoprivredna zadruga iz Koprivničko-križevačke županije s projektom Opremanja Kalničkog vinskog podruma.

Gotovo polovicu manje, 329.595,80 kuna dobila je Vinarija Krajančić, obrt za proizvodnju i promet vinima s područja Dubrovačko-neretvanske županije dok je OPG-u Katarina Peršurić Bernobić iz Istarske županije isplaćeno 252.309,82 kune, također za opremanje vinarije i uređenje gospodarstva.

Ulaganja u vinske podrume i strojeve diljem Hrvatske

Za kupnju novih strojeva i opreme za proizvodnju i preradu vina Obrt vinogradarstvo i podrumarstvo Zvonko Belović iz Međimurske županije dobilo je 286.868,57 kuna. Zbog uvođenja novih tehnologija u proces proizvodnje vina vlasnik Kozlović obrta, Gianfranco Kozlović iz Istarske županije dobio je 226.659,94 kune, a 235.680,69 kuna isplaćeno je Vinogradarstvu i vinarstvu obitelji Tomac s područja Zagrebačke županije za kupnju novih strojeva i opreme za preradu grožđa i kretanja vina dok je individualni poljoprivrednik Anđelo Brčić, također, iz Istarske županije dobio 210.132,95 kuna za projekt Ulaganja u vinski podrum Brčić.

Za opremanje vinarije i nabavku tangencijalnog filtera za filtraciju vina 198.900 kuna APPRRR je isplatila tvrtki Bastijan iz Splitsko-dalmatinske županije dok su manje od 100.000 kuna dobili OPG Kolar iz Osječko-baranjske županije za investiranje u vinariju, marketing vina i nabavku opreme te tvrtka Agrolaguna iz Istarske županije za unapređenje procesa proizvodnje i kontrole kvalitete crnih vina.

Od tri tisuće do 1,5 milijun eura

Za razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva tijekom petogodišnjeg razdoblja u okviru Vinske omotnice iz EU osigurano je 57 milijuna eura s ciljem povećanja konkurentnosti naših vinara kroz ti mjere - restrukturiranje i konverzija vinograda, izgradnja i opremanje vinarija te marketing i promocija vina.

Za dodjelu bespovratnih sredstava, podsjećaju u svojem priopćenju iz APPRRR-a, mogu se prijaviti vinari i vinogradardi koji su upisani u Vinogradarski registar. Najmanji iznos potpore je 3.000, a najveći 1,5 milijuna eura, što ovisi o mjeri dok za završene projekte Agencija za plaćanja u poljoprivredi isplaćuje od 50 do 80% ukupno prihvatljivih troškova.

Foto: Pixabay


Tagovi

APPRRR Vinarija Vino Marketing Promocija Vinska omotnica Euro Projekt Opremanje OPG Proizvodnja Podrum Filter Trošak Potpora


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]