Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nacionalni program
  • 11.01.2021. 13:00

Uskoro objava natječaja za ulaganja u vinarije i marketing

Razina potpore iznosi do 50% prihvatljivih troškova i ovisi o veličini podnositelja.

Foto: Vedran Stapić
  • 378
  • 49
  • 0

Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019.-2023. za mjeru Ulaganja u vinarije i marketing bit će objavljen u veljači 2021. godine, priopćili su iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Prihvatljive aktivnosti i troškovi, kako pojašnjavaju su oni za izgradnju/poboljšanja, stjecanja (kupnje) nepokretne imovine radi prenamjene u vinarije i/ili prezentacijske i/ili prodajne objekte uključujući i kupnju zemljišta kao jedne od aktivnosti u okviru projekta s ciljem izgradnje vinarije i/ili prezentacijskog i/ili prodajnog objekta.

Nadalje, tu su i oni za kupnju novih strojeva i opreme do iznosa njihove tržišne vrijednosti, opći troškovi povezani s izgradnjom/poboljšanjem, stjecanjem nepokretne imovine i troškovima kupnje novih strojeva i opreme, kao i oni za kupnju ili razvoj računalnih softvera i patenata, licencija i autorskih prava te registracije zajedničkih žigova.

Prihvatljivi korisnici su:

  • poduzeća u sektoru vina (vinarije – fizičke ili pravne osobe upisane u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave) koja se bave proizvodnjom ili prodajom proizvoda,
  • organizacije proizvođača vina,
  • udruženja dvaju ili više proizvođača,
  • sektorske organizacije.

Razina potpore iznosi do 50% prihvatljivih troškova i ovisi o veličini podnositelja. Tako je za mikro, mala i srednja poduzeća maksimalna potpora 50%, za velika poduzeća s manje od 750 zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna eura 25 %. Za ostala velika poduzeća potpora iznosi 24%.

Detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

"U slučaju izmjene Uredbe i Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje 2019. – 2023. mogu se primijeniti povoljniji uvjeti u pogledu stope sufinanciranja projekta“, poručuju iz APPRRR-a.


Tagovi

Nacionalni program Ulaganje Vinarije Marketing


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.