Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 30.07.2018. 16:30

Što donosi novi Zakon o vinu?

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Foto: Pixabay/Pexels
  • 728
  • 40
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje o Nacrtu prijedloga zakona o vinu

Kako objašnjavaju, Ministarstvo poljoprivrede je pripremilo nacrt Zakona o vinu, nakon konzultacija sa sektorom vinarstva i vinogradasrtva radi razmjene mišljenja i boljeg razumijevanja zahtjeva proizvođača te okvira kojeg se mora pridržavati Ministarstvo. Kroz novi zakon planira se sljedeće: Pojednostavljanje i konsolidacija propisa o vinu - sada su na snazi Zakon o vinu iz 2003. godine i Zakon o zajedničkoj organizaciji tržišta iz 2013. godine, koji svaki u svojem dijelu uređuju područje vinarstva.

Pri tome Zakon o vinu uređuje pretežito nacionalne odredbe, a Zakon o zajedničkoj organizaciji tržišta uređuje implementaciju pet Uredbi EU iz područja vinarstva, uspostava četiri nove regije (ujedno vinarske i marketinške): Slavonija i Hrvatsko Podunavlje; Hrvatska Istra i Kvarner; Dalmacija i Bregovita Hrvatska i lakši pristup tržištu našim vinarima i rješavanje otvorenih pitanja Zaključno cilj savetovanja je prikupiti mišljenje adresata zakona kako bi se utvrdilo jesu li ponuđena zakonska rješenja dala prikladan odgovor na izazove koji su stavljeni pred Ministarstvo poljoprivrede kao nositelja izrade zakona.

Savjetovanje je otvoreno do: 12.8.2018.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Zakon o vinu Javno savjetovanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs