AgroKlub.com

\

Vinogradarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Vinogradarstvo » Škrlet Andrije Ranogajca šampion u Popovači!

Škrlet Andrije Ranogajca šampion u Popovači!

Vinski dvori

Škrlet Andrije Ranogajca šampion u Popovači!

Datum: 07.12.2017. 12:00

Kategorija:

Vinogradarstvo

U Popovači su 01. prosinca 2017. u okviru VII. Večeri škrleta i moslavačke kuhinje svečano otvoreni Vinski dvori, a tom su prigodom dodijeljene i diplome za I. Ocjenjivanje mladih vina sorte Škrlet, berba 2017. čiji šampion je Škrlet Andrije Ranogajca.

U Popovači su 01. prosinca 2017. u okviru VII. Večeri škrleta i moslavačke kuhinje svečano otvoreni Vinski dvori na čijem je otvaranju sudjelovala i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir.

"Vinari su pokazali inicijativu za prostorom jer je Udruga vinogradara i voćara "Škrlet" najbrojnija udruga na području grada Popovače. Ovo neće biti dom samo vinarima, već i svim udrugama s ovoga područja", rekao je gradonačelnik Josip Mišković otvarajući prostorije.

Moslavački vinari oduševili posjetitelje

Marijana Petir zahvalila je moslavačkim vinarima na njihovu radu i požrtvovnosti. Također se prisjetila i Izložbe Zeleno-plava zipka Hrvatske kada je u Europskom parlamentu predstavila i proizvode s lokalnih OPG-a udruženih u Zadrugu Sisačko-moslavačke županije "Pun ceker" te vino škrlet.

"Moslavački vinari oduševili su svojom neposrednošću i odličnom prezentacijom sve one koji su probali našu autohtonu sortu vina škrlet, a koja je za sve posjetitelje bila sasvim novi okus. I drago mi je da im se svidio". Petir je pohvalila i aktivnosti vinske kraljice Sisačko-moslavačke županije Elizabete Roc i njezine pratilje Ines Jakovljević za koje smatra da su najaktivnije promicateljice škrleta otkad je ona sa svojim kolegama još prije desetak godina pokrenula projekt izbora Vinske kraljice.

Tom su prigodom dodijeljene i diplome za I. Ocjenjivanje mladih vina sorte Škrlet, berba 2017. a šampion je Škrlet Andrije Ranogajca.

Foto: edusoft/pixabay.com

Broj pregleda članka: 174; Uspješnost članka: 11.7

Tagovi: Vino, Moslavina, Ocjenjivanje vina, Vinari, Petir, Škrlet, Vinski dvori, 2017, Andrija Ranogajec

Ključne riječi članka: skrlet, andrije, ranogajca, sampion, u, popovaci, škrlet, vinari, petir, moslavačke, sisačko moslavačke županije, moslavački vinari oduševili


Karolina Tušek

Svi tekstovi autora

Autorica Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!


Vezani članci - Vinski dvori

Pokrenuta proizvodnja varenika
31.10.2015.