Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PP Orahovica
  • 09.06.2019. 09:00
  • Virovitičko-podravska, Orahovica

Silvanac zeleni PP Orahovice osvojio dvije bronce na Decanteru

Silvanac zeleni upravo je u orahovačkom kraju našao idealnu slogu svih prirodnih faktora i svake godine daje vina vrhunskih kategorija, ponosni su u PP Orahovica.

Foto: PP Orahovica
  • 639
  • 43
  • 0

Hrvatska vina itekako su prepoznata ove godine na najvećem svjetskom ocjenjivanju vina u Londonu – Decanter 2019. Decanter Word Wine Awards je ove godine održan 16. put, a na najprestižnijem vinskom natjecanju sudjelovala su i vina PP Orahovice po kojima je najpoznatija, ona sorte zelenog silvanca. Iz globalne vinske industrije uzorkovano je blizu 17 000 vina iz 57 zemalja, a za ocenjivanje tijekom tjedan dana je bio zadužen žiri od 280 sudaca, među kojima je bilo 70 MastersofWine i 23 MasterSommeliera. 

"PP Orahovica je ponijela dvije brončane medalje za vina Silvanac zeleni berbe 2017. i Silvanac zeleni izborne berbe 2016. Vinogradarski, 2017. je bila vrlo dobra godina, zima je bila blaga, veći dio ljeta sušan, a berba je bila u nekoliko termina. Silvanac zeleni upravo je u orahovačkom kraju našao idealnu slogu svih prirodnih faktora i svake godine daje vina vrhunskih kategorija. U vinu Silvanac zeleni berba 2017. u početku dominira travnata aroma koja sazrijevanjem više prelazi u voćne arome marelice i breskve. Vino dozrijeva u inoxu barem godinu dana", navode iz PP Orahovica. 

Nadalje, za vino premium kategorije Silvanac Zeleni izborna berba 2016. birano je grožđe s najboljih položaja. U aromi prevladavaju med, prezrelo grožđe i prezrelo voće. Na okusu kremozno, gusto, viskozno vino s više od 50 g/l šećera. 

"Na ovogodišnjem natjecanju zabilježen je uspon u manje poznatim regijama za proizvodnju vina, kao što su Istočna Europa, Meksiko, Kina. Klasične regije iz Francuske, SAD, Australije ponovo su uspjele. Francuska je nastavila dominirati nagradama iz Burgundije, Champagne, Rhône i Provence. 

U tom odabranom društvu našla se i PP Orahovica s vinima koja su dobila certifikate i odličja oznaka DWWA, kao dokaz kvalitete i rigorozne kontrole koje su vina prošla", ponosni su u PP Orahovica. 

Detaljnije informacije o nagradama mogu se vidjeti ovdje


Tagovi

PP Orahovica Decanter Silvacan zeleni


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).