Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 25.10.2008.

Sabatina 2008 - Susret vinogradara i vinara

  • 871
  • 43
  • 0

U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije večeras je u Korčuli započeo trodnevni tradicionalni susret vinogradara i vinara Sabatina 2008., koja se održava svake godine u mjesecu listopadu kao svečanost završetka berbe grožđa.

Uz stotinjak vinogradara i vinara Sabatinu je u kongresnoj dvorani Centra za kulturu u ime pokrovitelja Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja otvorio državni tajnik Srećko Selanac koji je istaknuo da je Zadružni savez Dalmacije uspio ovu regionalnu manifestaciju dovesti do respektabilnog međunarodnog vinogradarsko-vinarskog susreta. Uz sudionike iz svih krajeva Hrvatske, na Sabatini 2008. sudjeluju, među ostalim, gosti iz Francuske, Austrije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

U ime organizatora Sabatine vinogradare i vinare je pozdravio predsjednik Zadružnog saveza Dalmacije Joško Niskota kazavši da će se na ovoj manifestaciji održati razni stručni skupovi, a predviđen je i posjet korčulanskim vinogorjima i vinarijama uz kušnju mladih vina.

Na svečanosti otvorenja ovogodišnje Sabatine dodijeljena su priznanja i proglašena najbolja vina i pića u više kategorija.


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: [email protected] web: http://www.zsd.hr/