Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Belje
  • 21.10.2015. 12:30

Rendez-vous hrvatskih i francuskih vinara!

Devet hrvatskih vinarija predstavilo se gostima iz Francuske, koji su kušali i Baranjski kulen te obišli Kopački rit, Karanac, vinograde, vinariju i podrume Belja.

  • 240
  • 10
  • 0

Hrvatski vinari mogu još puno naučiti od kolega iz Francuske kao vodeće vinske velesile, ali hrvatsko vinarstvo razvija se u dobrom smjeru, posebno kada je riječ o graševini kao najvažnijoj kontinentalnoj sorti. Zaključeno je to na hrvatsko-francuskom vinskom susretu pod nazivom "Rendezvous s graševinom" koji je održan ovog vikenda u vinariji Vina Belje na Banovom Brdu u Baranji.

Rendezvous s graševinom

Gostima iz Francuske, među kojima su bili vinari, profesionalni kušači, prodajni predstavnici i novinari, predstavilo se devet hrvatskih vinarija: Krauthaker, PP Orahovica, Feravino, Iločki podrumi, Buhač, Antunović, Kalazić, Pinkert i Belje. Francuski stručnjaci sa svoje su strane predstavili vlastita vina, kao i iskustva u promociji vina i vinskom turizmu, ne samo hrvatskim vinarima, nego i sommelierima, turističkim i ugostiteljskim djelatnicima te novinarima iz cijele regije.

"Francuska svakako ima puno više iskustva u promociji vina i vinskog turizma nego Hrvatska pa smo na ovom susretu mogli puno naučiti. S druge strane, i mi imamo što pokazati, a drago nam je da su francuske kolege visoko ocijenili dosadašnje napore i uspjehe hrvatskog vinarstva. Na tržištu smo konkurencija, ali to ne znači da ne možemo i dobro surađivati.", istaknuli su redom vinari, članovi Udruge Graševina Croatica.

Uskoro turistička vinska tura kroz Slavoniju i Baranju!

Barbara Bačić, jedna od gošći koja se u Francuskoj bavi promocijom i prodajom autentičnih vinskih sorti iz srednje i istočne Europe, i Ljiljana Vajda-Mlinaček, izvršna direktorica sektora marketinga i turizma u Belju i članica odbora za marketing udruge Graševina Croatica, najavile su kreiranje zajedničke turističke vinske ture graševine kroz cijelu Slavoniju i Baranju koje će se ponuditi gostima iz Francuske.

Uz najbolje hrvatske graševine, gosti iz Francuske mogli su kušati i Baranjski kulen koji je nedavno dobio EU oznaku zaštićenog geografskog podrijetla. Obišli su i vinograde, vinariju i podrum Belja, poslovni kompleks Mitrovac te najvažnija odredišta rastućeg baranjskog turizma: Kopački rit i hrvatsku ruralnu destinaciju godine Karanac.

Hrvatsko-francuski vinski susret organizirala je Udruga Graševina Croatica zajedno s turističkim zajednicama Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije, a održan je u okviru Rendez-vous festivala Francuske u Hrvatskoj.


Tagovi

Vina Belje Beljska graševina Udruga Graševina Croatica Krauthaker PP Orahovica Feravino Iločki podrumi Buhač Anutnović Kalazić Pinkert Vinski turizam Ljiljana Vajda Mlinaček Barbara Bačić Francuska vina

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

[ VEČER CLAAS KOMBAJNA ] U četvrtak, 21. ožujka, u našoj velikoj hali održana je večer #claas kombajna. Uz kratku retrospektivu žetve kroz povijest, posjetiteljima su predstavljena tri modela CLAAS kombajna - Lexion, Trion i Evion kao i nov... Više [+]