Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 02.06.2015. 15:00
  • Istarska

Radovi u istarskim vinogradima

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 35
  • 1
  • 0

Vinogradarima preporučujemo da i dalje vrše zaštitu svojih nasada usmjerenu protiv peronospore (Plasmopara viticola) i pepelnice (Uncinula necator). Protiv peronospore preporučujemo neki od preparata kao što su: Ridomil Gold Combi 45 WG, Fantic-F, Galben-F, Baldo-F, Acrobat MZ, Forum star, Mikal flash ili Mikal premium, dok protiv pepelnice možete koristiti Talendo EC, Vivando SC, Domarc ME, Folicur EW 250, Nativo WG, Stroby DF, Collis SC ili Crystal.

Vinogradare također upozoravamo da se u zaštiti vinograda smiju koristiti samo sredstva za zaštitu bilja koja su registrirana u Hrvatskoj. Podaci o njima vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS-u), dostupnom na web tražilici dostupnoj ovdje.

Nakon tretiranja obavezno popunite evidencijsku listu, a preparate koristite prema uputama proizvođača.

Marina Kocijančić, dipl. inž. agr.

marina.kocijancic@savjetodavna.hr


Tagovi

Pepelnica Vinogradari Savjeti Peronospora Savjetodavna služba Preporuke Marina Kocijančić Fantic-F Talendo EC


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]