Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Szabo vina
  • 16.11.2019. 18:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Prve trsove zasadili 1633. godine, obitelj Szabo i danas proizvodi vrhunska vina

Na eko-trgu glavne osječke tržnice održano je prigodno predstavljanje dijela bogate palete nadaleko poznatih baranjskih vina.

Foto: Facebook/Podrum - Szabó - pincészet
  • 661
  • 33
  • 0

Na eko-trgu glavne osječke tržnice održano je prigodno predstavljanje dijela bogate palete nadaleko poznatih baranjskih vina. Pored vrhunskih vina iz podruma obitelji Szabo iz baranjskog sela Karanca, posjetitelji tržnice mogli su i kušati ukusni vinski gulaš s gljivama.

U sklopu podsjećanja na tradicionalni običaj kršenja i prevođenja mošta u mlado vino, mlade predstavnice obitelji Szabo predstavile su vrhunska vina iz podruma ovog obiteljskog gospodarstva.

Preci obitelji Szabo svoje su prve trsove na padinama Banovog brda u Baranji zasadili još davne 1633. godine te je riječ o jednoj o najstarijih vinskih loza uzgojenih na ovim vinorodnim prostorima.

S 4,5 hektara vinograda nastaju vrhunska vina

Andrea Dobsai Szabo: "Imamo poljoprivredni obrt, pretežito se bavimo poljoprivredom i mimo toga imamo vinograde. Ovdje smo predstavili tri vrste vina, a za sve ostale gosti mogu doći kod nas u podrum. Predstavili smo graševinu, rose koji je kupaža i cabernet sauvignon.

Ovogodišnja berba je bila dobra, završili smo je sredinom listopada i jedva čekamo iduću godinu da možemo probati bijela vina."

Imaju skromnih 4,5 hektara vinograda, kako kaže Andrea te su se odlučili na buteljirana vina, koja uglavnom prodaju na kućnom pragu.


Tagovi

Vino Szabo Vinarija Karanac Berba grožđa


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com