Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promocija vina
  • 03.07.2022. 12:00
  • Sarajevo, BiH

Promocija graševine: Susret vinara Slavonije i hrvatskog Podunavlja s kupcima u BiH

Svoja vrhunska vina promovirale su vinarije Antunović, Buhač, Erdutski vinogradi, Galić, Enosophia, Iločki podrumi, Krauthaker, Kutjevo d.d., Perak, Siber i Škoro.

Foto: Graševina Croatica
  • 1.509
  • 66
  • 0

Promenadno kušanje i poslovni susret vinara Slavonije i hrvatskog Podunavlja s vinskim profesionalcima, trgovcima i HoReCa partnerima u Bosni i Hercegovini održano je u Sarajevu.

Svoja vrhunska vina promovirale su vinarije Antunović, Buhač, Erdutski vinogradi, Galić, Enosophia, Iločki podrumi, Krauthaker, Kutjevo d.d., Perak, Siber i Škoro s posebnim naglaskom na graševinu, najvažniju hrvatsku sortu koja čini 40 posto ukupno proizvedenog vina u Republici Hrvatskoj.

Dodatnoj vrijednosti događaja doprinijeli su vinari iz mađarskog Villanya koji su poslali selekciju svojih vina na kušanje te TZ Osječko-baranjske županije koja je predstavila turističku ponudu Slavonije i Baranje.

Uzor im mađarski Villany?

"Sjajan događaj, u predivnom ambijentu Golf kluba Sarajevo, izazvao je pozitivne reakcije gostiju te je opći dojam potrebe za jačanjem imidža i potrošnje premium vina Slavonije i hrvatskog Podunavlja u budućem vremenu", kažu vinari. 

Susret je organiziran u okviru projekta "Wine Tour Across Borders", sufinanciranom kroz EU Interreg program Mađarska-Hrvatska.

Vina su se kušala u Sarajevu

Njegov cilj je jačanje razvoja turizma kroz promociju jedinstvenog prekograničnog odredišta vinskog turizma, povezujući neke od najvažnijih vinskih regija u Mađarskoj i kontinentalnoj Hrvatskoj – Siklós-Villány te Slavoniju i hrvatsko Podunavlje.

Izlagali i u Mostaru

Inače, Udruga Graševina Croatica radi na tome da vinari Slavonije i hrvatskog Podunavlja stvore nekoliko naših Villanyja. Naime, žele imati na nekoliko tradicionalnih vinarskih lokacija eno gastro turističke destinacije.

U Slavoniji i hrvatskom Podunavlju razviti vinske destinacije po uzoru na mađarski Villany

Ovaj poslovni susret u BiH organizacija je Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Graševine Croatice uz podršku Veleposlanstva RH u BIH te Ureda Hrvatske gospodarske komore pri Veleposlanstvu.

Podsjetimo, naši su vinari svoja vina predstavili i na 23. Sajmu gospodarstva u Mostaru, a za graševinu kažu da je u ovoj susjednoj zemlji ona prepoznata kao domicilno. 


Fotoprilog


Tagovi

Predstavljanje vina Sarajevo Slavonija Podunavlje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]