Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nagrada Bijeli grozd
  • 15.12.2015. 08:25

Proglašeni najbolji hrvatski vinski podrumi

U organizaciji Udruge za kulturu stola G.E.T. u Zagrebu su uručena priznanja vlasnicima najboljih vinskih podruma s područja cijele zemlje.

Foto: Helena Pletković
  • 1.526
  • 88
  • 0

U sklopu 10. Zagreb VINOcoma, festivala vina i kulinarstva dodjeljene su ovogodišnje nagrade Bijeli grozd za najbolji vinski podrum s turističkog aspekta, koje je utemeljila Udruga za kulturu stola G.E.T.

"Prodaja na vlastitom pragu postaje prioritet vinara, vinski podrumi postaju sastavni dio turističke ponude i veliki čimbenik turizma uopće. Stoga je misija ovog projekta istaknuti one koji se najviše trude, pohvaliti njihov rad i uspjeh, dati im poticaj za nastavak, a svima ostalima poticaj za dodatni trud i razvoj kvalitete sveukupne ponude. To se ne odnosi samo na vinarije, nego na sve one koji svojim djelovanjem na bilo koji način utječu na razvoj i promicanje eno-gastro turizma i kulture stola", ističu organizatori.

Zasluženo najbolji podrumi Hrvatske

Rezultati su podijeljeni na četiri regije i to Dalmaciju, Istru i Kvarner, Bregovitu Hrvatsku te Slavoniju i Podunavlje, a dobitnici su u Kategoriji Bregovita Hrvatska Bolfan Vinski Vrh, Hraščina, Vuglec breg, Škarićevo, Šember, Donji Pavlovčani; u kategoriji Dalmacija Bibich, Plastovo, Korta Katarina, Orebić, Saint Hills, Zagruda, a u kategoriji Istra i Kvarner Kozlović, Momjan, Trapan, Šišan i Matošević, Krunčići. U kategoriji Slavonija i Podunavlje najbolji su Belje, Kneževi Vinogradi, Krauthaker, Kutjevo i Iločki podrum, Ilok. Najbolji u Hrvatskoj su Kozlović, Momjan, Bolfan Vinski Vrh, Hraščina, Bibich, Plastovo, Belje, Kneževi Vinogradi i Trapan, Šišan

Priznanje Dobar Start za 2015. godinu dobila je vinarija Medea (Agroprodukt) iz Pule.

Dobitnici posebnih priznanja su Boris Ivančić za izniman doprinos u razvoju vinske kulture, Karin Mimica za promicanje eno-turizma i Vitomir Andrić za životno djelo, budući da ga stručnjaci smatraju doajenom hrvatskog novinarstva na temu vina i vinogradarstva.

Za najbolje vinarije glasovala su 503 eno-gastro znalaca.

Foto: Helena Pletković


Tagovi

Bijeli grozd Vinski podrum Udruga G.E.T Kultura stola Bregovita Hrvatska Dalmacija Istra Kvarner Slavonija Podunavlje Medea Boris Ivančić Karin Mimica Vitomir Andrić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.