Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinarstvo
  • 16.07.2013.

Prodali smo rajnski rizling Nijemcima

Uspjeh obitelji iz Siska - Darko Pranjić i žena, uz pomoć kćeri i tasta sami obrađuju vinograd, sami priređuju vino pazeći do u detalja na sve faze procesa i najbolje uvjete za dobru berbu i dobro vino.

  • 369
  • 16
  • 0

Veću količinu butelja vina rajnski rizling sisačka vinarija Marinčić uspjela je prodati njemačkom kupcu iz grada Heidenheima.

"Naše se vino sada može kupiti u tome gradu, a povratne informacije su izvrsne i uvjereni smo da će suradnja biti nastavljena. Kažu nam prijatelji da prodati rajnski rizling Nijemcima znači jednak uspjeh kao da pijesak izvezete u Saharu ili da Eskimima prodate frižidere. Mi smo vrlo zadovoljni i postignutom cijenom od četiri eura po butelji, jer se "pokrivamo" i dokazujemo da će kvalitetno vino izdržati bez problema konkurenciju jeftinih vina", doznajemo od Darka Pranjića, koji zajedno sa suprugom Vesnom vodi ovu malu obiteljsku vinariju smještenu na obroncima Vukomeričkih gorica u selu Jazvenik, nekoliko kilometara od Siska.

Priča kako on i žena, uz pomoć kćeri i tasta sami obrađuju vinograd, sami priređuju vino pazeći do u detalja na sve faze procesa i najbolje uvjete za dobru berbu i dobro vino.

"Imamo oko 9.000 trsova na 1,7 hektara vinograda i godišnje proizvedemo oko 7.000 litara vrhunskog vina. Cilj nam je proizvoditi godišnje oko 11.000 litara vina, a to ćemo postići kada novozasađeni vinograd graševine dosegne puni urod", kaže Darko Pranjić.

Njegova vinarija je baš od rajnskog rizlinga napravila prvo sisačko misno vino, koje koristi Sisačka biskupija i može se kupiti u uredu Biskupije. Nijemci su upoznali njihovo vino kada su ove godine u lipnju, za Dan grada Siska, došli okrijepiti se u kušaonicu vina Vinarije Marinčić.

"Bili su jako iznenađeni da se tako blizu Siska proizvodi tako kvalitetni rajnski rizling, da se od njega radi misno vino i odmah su kupili za potrebe grada stotinjak butelja. Najavili su nove narudžbe i mi se nadamo da će biti stalni kupci", kaže Darko Pranjić.

Autor: Mate Piškor


Izvori

Jutarnji list


Tagovi

Rajnski rizling Njemačka Misno vino Biskupija Vinograd Sisak

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]