Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije u vinarije i marketing vina
  • 31.03.2014. 12:50

Prijavni rok za investicije u vinarije i marketing vina ističe!

Ovim putem obavještavamo sve potencijalne korisnike mjere Investicije u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. - 2018. da je rok za prijavu i dostavu obvezne dokumentacije ponedjeljak, 31. ožujka 2014. u 23:59 sati.

Foto: depositphotos.com
  • 267
  • 25
  • 0

Ovim putem obavještavamo sve potencijalne korisnike mjere Investicije u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. - 2018. da je rok za prijavu i dostavu obvezne dokumentacije ponedjeljak, 31. ožujka 2014. u 23:59 sati.

Podsjećamo, Nacionalni program pomoći sektoru vina u razdoblju od 2014. do 2018. godine predviđa tri mjere korištenja tzv. "vinske omotnice" koja služi vinarima i vinogradarima za financiranje svojih djelatnosti. Vinska omotnica iznosi 11,9 milijuna eura godišnje, a vinari i vinogradari mogu je koristiti kroz mjere

  • Restrukturiranje i konverzija vinograda podrazumijeva ulaganja u strukturne promjene postojećih površina zasađenih vinogradima
  • Investicije u vinarije i marketing vina odnosi se na ulaganja u proizvodnju ili marketing vina te na razvoj novih proizvoda, procesa i tehnologija
  • Promidžba na tržištima trećih zemalja namijenjena je financiranju promidžbe na tržištima trećih zemalja i na taj način omogućuje povećanje izvoza vina izvan zemalja članica.

Korisnici ove mjere su fizičke osobe obveznici poreza na dohodak/dobit, mikro, mala, srednja poduzeća i velika poduzeća (s manje od 750 zaposlenih ili s prometom manjim od 200 milijuna eura), upisani u Vinogradarski registar. Za mikro, mala i srednja poduzeća maksimalna potpora iznosi 50% prihvatljivih troškova, a za velika poduzeća (s manje od 750 zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna EUR) potpora iznosi 25% prihvatljivih troškova.

Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu iznose 3.000.000 eura, što znači da maksimalni iznos potpore po projektu za mikro, mala i srednja poduzeća iznosi 1.500.000 eura od ukupno prihvatljivog troška. Za velika poduzeća (s manje od 750 zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna eura) maksimalni iznos potpore iznosi 750.000 eura od ukupno prihvatljivog troška. Minimalni iznos potpore po projektu iznosi 5.000 eura od ukupno prihvatljivog troška. Broj projekata odobrenih pojedinom korisniku u istoj godini nije ograničen, međutim u okviru iste financijske godine ne može se istom korisniku odobriti potpora u iznosu većem od 1.500.000 eura za mikro, mala i srednja poduzeća, odnosno 750.000 eura za poduzeća s manje od 750 zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna eura.

Ulaganja su moguća u izgradnju/rekonstrukciju nepokretne imovine, kupnju novih strojeva i opreme, uključujući i računalne programe te razvoj novih proizvoda, procesa i tehnologija u proizvodnji vina. Povrat se može ostvariti i za naknade za arhitekte i inženjere, konzultacijske naknade, studije izvedivosti i stjecanje prava na patente i licence.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Investicije u vinarije Marketing vina Vinska omotnica Vinograd Nacionalni program pomoći sektoru vina Tehnologija Dohodak Izvoz vina Ulaganje u proizvodnju Financiranje promidžbe


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.