Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj
  • 10.10.2020. 16:30

Prijavitelj ste natječaja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina? APPRRR ima obavijest

Kako se gotovo za 100% prijavljenih projekata od prijavitelja traži dopuna, obrazloženje ili ispravak, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dodatna pojašnjenja za prijavu na natječaje iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina.

Foto: Depositphotos/Goodluz
  • 204
  • 13
  • 0

Kako se gotovo za 100% prijavljenih projekata od prijavitelja tražila dopuna, obrazloženje ili ispravak, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dodatna pojašnjenja za prijavu na natječaje iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina

Naglašavaju, u mjeri Ulaganja u vinarije i marketing vina može se započeti s aktivnostima odmah po prijavi na Natječaj te korisnik ne mora čekati Odluku o odobrenju projekta za početak aktivnosti. Izuzetak su jedino projekti gdje je jedna od aktivnosti rekonstrukcija objekta te u tom slučaju aktivnosti mogu započeti nakon utvrđivanja činjeničnog stanja odlaskom na teren i izdavanja nalaza kontrole na terenu za što također nije potrebno čekati Odluku o odobrenju projekta od strane Agencije za plaćanja.

Više informacija možete pronaći ovdje.

U mjeri Restrukturiranje i konverzija vinograda svi podnositelji koji su zaprimili pozitivno mišljenje kontrole na terenu mogu započeti s aktivnostima iz projekta, prije izdavanja same Odluke o odobrenju projekta.

Što se zahtjeva za isplatu tiče, gotovo sve  je potrebno naknadno dopuniti, obrazložiti ili ispraviti.

Osim prethodno navedenih izmjena, kako bi ubrzali proces i omogućili korisnicima bržu realizaciju projekata, Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja izmijenili su i unaprijedili propise i procese, pa je:

  • omogućena isplata po završenoj aktivnosti u obje mjere
  • uvedena najava natječaja kako bi korisnici imali dovoljno vremena za što kvalitetniju pripremu dokumentacije

"Cilj svega što se poduzima je unaprijediti kvalitetu zaprimljenih zahtjeva, smanjiti broj dopuna, ubrzati obradu, a time i isplatu sredstava, na obostrano zadovoljstvo svih, posebice naših korisnika“, poručuju iz APPRRR-a.


Tagovi

APPRRR Natječaj Sektor vina Nacionalni program pomoći


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]