Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dow AgroSciences
  • 23.05.2017. 18:00

Pravilna zaštita vinove loze od američkog cvrčka

Kako je američki cvrčak prijenosnik bolesti zlatne žutice vinove loze, od velikog je značaja pravilno provođenje mjera za njegovo suzbijanje.

Foto: KarenWibbs/bigstockphoto.com
  • 2.568
  • 114
  • 0

Za suzbijanje ličinki i odraslog oblika američkog cvrčka tvrtka Dow Agrosciences preporuča proizvod Reldan 22 EC. Kako je američki cvrčak (S. titanus) prijenosnik bolesti zlatne žutice vinove loze, od velikog je značaja pravilno provođenje mjera za njegovo suzbijanje. Suzbijanje američkog cvrčka provodi se u dva tretiranja u količini 1,5 L/ha, uz utrošak vode 400-1000 l/ha.

Prvo tretiranje provodi se nakon cvatnje sredinom lipnja. Prvim tretiranjem suzbijaju se ličinka trećeg razvojnog stadija L3 prije nego što one postanu zarazne, te se sprečava daljnje širenje zlatne žutice. Drugo tretiranje provodi se početkom srpnja, tj. dva do tri tjedna nakon prvog tretiranja (poklapa se sa tretiranjem druge generacije grožđanog moljca).

Djelovanje insekticida Reldan 22 EC

Reldan 22 EC (klorpirifos-metil, 225 g/l) je kontaktno-želučani insekticid namijenjen suzbijanju štetnika u voćarstvu, vinogradarstvu, ratarstvu, na ukrasnom i industrijskom bilju te u praznim skladištima, silosima i pogonima, od nedavno registriran i u Hrvatskoj.

Za razliku od već prisutnog Reldana 40 EC, ima brojne prednosti: bolja mogućnost miješanja, sigurniji je za kulturu i okoliš, šira registracija i mnoge druge prednosti koje ovaj pripravak čine vrhunskim insekticidom.

Reldan 22 EC ima djelotvoran učinak na jaja, ličinke i odrasle kukce, a najveći učinak postiže na ličinke u ranim fazama razvoja. Ima vrlo širok (insekticidni i akaricidni) spektar djelovanja i koristi se u suzbijanju velikog broja štetnih kukaca (Coleoptera, Diptera i Lepidoptera) u voćarstvu, vinogradarstvu, ratarstvu i dr. Djeluje kontaktno, digestivno i putem para. Kontaktno djelovanje osigurava brzo djelovanje tzv. "quick kill", što sprječava daljnje nanošenje štete. Djelovanje i distribucija putem para osigurava zaštitu onih dijelova biljke koji nisu direktno tretirani (teže dostupni), što uvelike povećava važnost i djelotvornost pripravka. Njegovo dugotrajno djelovanje smanjuje broj intervencija drugim insekticidima kroz duži period (financijski isplativo).

Za više informacija obratite se tvrtki Dow AgroSciences na jedan od niže navedenih kontakata.

Foto: KarenWibbs/bigstockphoto.com


Povezana biljna vrsta

Vinova loza

Vinova loza

Sinonim: - | Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]

Tagovi

Dow AgroSciences Insekticid Reldan 22 EC Američki cvrčak Zlatna žutica Vinova loza


Partner

Dow AgroSciences RH

Ulica Petra Hektorovića 2, Zagreb, Hrvatska
tel: (0)99 / 47 - 01 - 010, e-mail: afranjic@dow.com web: http://www.dowagro.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs