Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 10.07.2013.

Prateći dokument proizvoda od grožđa i vina

Danom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju stupa na snagu primjena dokumenta koji prate pošiljku od grožđa i vina odnosno pratećih dokumenata.

Foto: STOCK.xchng
  • 561
  • 22
  • 0

Sukladno Pravilniku o registru vinograda, obaveznim izjavama, pratećim dokumentima i podrumskoj evidenciji („Narodne novine“, br. 121/10, 132/10, 78/11, 48/13), danom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju stupa na snagu primjena dokumenta koji prate pošiljku od grožđa i vina odnosno pratećih dokumenata.

Nadalje, temeljem članka 18. gore navedenog Pravilnika, Agencija za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju, odnosno regionalni uredi Agencije nadležni su za izdavanje pratećih dokumenata te ih proizvođači mogu zatražiti u regionalnim uredima Agencije prema mjestu prebivališta.

Prateći dokument sastoji se od 3 istovjetna primjerka i upute za popunjavanje te ima unaprijed otisnuti „referentni broj“.

Prateći dokument koji će izdavati Agencija namijenjen je za proizvode koji nisu u sustavu trošarina i za male proizvođače.

Isto tako, ovaj dokument će služiti kao prateći dokument prilikom izvoza u treće zemlje i kao certifikat (potvrda) o zaštićenoj oznaci izvornosti (ZOI) ili zaštićenoj oznaci zemljopisnog podrijetla (ZOZP) te godini berbe ili oznaci sorte.

Primjer pratećeg dokumenta proizvoda od grožđa i vina možete pogledati u prilogu članka

Foto: STOCK.xchng


Dokumenti


Izvori

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju


Tagovi

Prateći dokument Grožđe Vino Europska unija Proizvodnja Hrvatska

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.