Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Golden Valley
  • 27.08.2014. 08:30

Požeški proizvodi probijaju se na strano tržište

Pionirski koncept temeljen na suradnji s hrvatskim proizvođačima najkvalitetnijih prehrambenih i alkoholnih proizvoda. Golden Valley brand nosit će u prvom redu proizvodi koji potječu s imanja i iz proizvodnje poljoprivrednika Požeške kotline.

Foto: depositphotos.com
  • 613
  • 125
  • 0

Nakon najave i pokretanja poljoprivredne proizvodnje industrijske konoplje, na prvih 20 hektara zemljišta u Požeškoj kotlini, gdje će uskoro početi i žetva, danski investitori, predvođeni Krunom Kaićem, skandinavskim gospodarstvenikom hrvatskih korijena, pokrenuli su novi ulagački projekt pod nazivom Golden Valley Croatia. Valja čovjeku odati i priznanje jer je probio sve krute hrvatske zakone za ovu biljku. Što je po Kruni Kaiću Golden Valley?

"Riječ je o jedinstvenom i pionirskom konceptu, temeljenom na suradnji s hrvatskim proizvođačima najkvalitetnijih hrvatskih prehrambenih i alkoholnih proizvoda, radi plasmana diljem svijeta. Golden Valley brand nosit će u prvom redu proizvodi koji potječu s imanja i iz proizvodnje poljoprivrednika Požeške kotline, jedne od najplodnijih regija jugozapadne Europe, koja je kroz povijest bila sjecište bogate proizvodnje hrane i vina", ističe Sanela Dropulić, suradnik na ovom projektu čiji je i zadatak na svojevrstan način promovirati ovu ideju.

No, ovom izvozno-orijentiranom projektu, kojemu u prilog govori i činjenica o nedavnom izvozu prvih 11 tisuća boca vina iz Požeške kotline u Dansku, pod istoimenim brandom mogu se pridružiti svi hrvatski proizvođači koji traže plasman za svoje proizvode na domaćem i inozemnom tržištu, a prihvaćaju uvjete poslovanja ovog koncepta.

Zadovoljiti visoku razinu kvalitete te uvjete proizvodnje

"Uvjeti za pristupanje konceptu Golden Valley prije svega odnose se na zadovoljavanje visoke razine kvalitete, strogih sanitarnih uvjeta proizvodnje, ekoloških kriterija te hrvatske autohtonosti kako bi mogli nositi oznaku branda Golden Valley te se pojaviti u Golden Valley maloprodajnoj mreži, zastupstvima i agenturama za plasman i prodaju", kažu sudionici ovoga projekta.

Za početak u zemljama Europske Unije, a zatim diljem svijeta. Sustav Golden Valley se sastoji iz dva temeljna dijela koje čine, na jednoj strani proizvođači koji putem ovog koncepta nude svoje proizvode na domaćem i stranom tržištu pod definiranim brandom te na drugoj strani poslovno-pravna infrastruktura koja je definirana kroz dansko-hrvatsku tvrtku CoCro, sa sjedištima u Zagrebu i Kopenhagenu te već sada s više desetaka suradnika managera, koji predvođeni vlasnikom projekta Krunom Kaićem rade na širenju sustava te plasmanu proizvoda branda Zlatna dolina prvo u Skandinaviji, a zatim i diljem svijeta.

Prodaja izvan granica Hrvatske

"Pristupanje proizvođača i proizvoda brandu Golden Valley, odnosno istoimenom projektu, donosi cjelokupnu infrastrukturu, know-how, tržišnu promociju, siguran otkup, plasman i ono što je najvažnije - prodaju izvan granica Hrvatske. Svaki poljoprivrednik koji proizvodi proizvode zanimljive i tržišno isplative za plasman pod brandom Golden Valley, dobit će mogućnost kroz sustav riješiti se brige za tržišni uspjeh svog proizvoda, plasmana, naplate potraživanja, osiguravanja potrebnih izvoznih dozvola, transporta jer će navedene poslove za njega u cijelosti odrađivati dansko - hrvatski sustav kojemu se pridružio.

Sustav također osigurava promociju, edukaciju, povezivanje proizvođača istih proizvoda radi međusobne razmjene iskustava i unapređenja proizvodnje", ističe Kruno Kaić, pokretač i idejni začetnik projekta Golden Valley.

Plan je osnivača Golden Valley projekta diljem Europske Unije, za početak, a zatim i po svim kontinentima, otvoriti maloprodajne prostore u kojima će se nuditi hrvatski izvorni proizvodi visoke kvalitete, od vina, rakija, likera, suhomesnatih proizvoda, prerađevina od voća i povrća - pod brandom Golden Valley.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Kruno Kaić Sanela Dropulić Zlatna dolina Danska Skandinavija Golden Valley Tržišna promocija Maloprodajna mreža CoCro Vino Ulagački projekt Brand Suradnja Požeška kotlina


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]