Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Priprema za Decanter
  • 19.02.2023. 16:30
  • Varaždinska, Varaždin

Potaknule ih nagrade, za 20. Decanter ponovno angažirali "vinskog izbornika"

Lani su osvojili prvo zlato, 12 srebrnih i 25 brončanih medalja. U planu je slično (i bolje) postići i na ovogodišnjem najutjecajnijem svjetskom natjecanju.

Foto: Ivan Goričanec/Varaždinska županija
  • 1.590
  • 110
  • 0

Prva zlatna, 12 srebrnih i 25 brončanih medalja osvojenih na prošlogodišnjem, 19. Decanter World Wine Awards 2022. u Londonu, bile su odličan poticaj da Varaždinska županija i ove godine na ovo najveće i najutjecajnije svjetsko natjecanje pošalje svoja vina.

No, kako bi bila sigurna u kvalitetu vina koja će poslati na natjecanje, i ove je godine angažirala hrvatskog sommelierskog prvaka i Decanter suca Sinišu Lasana kao svog "vinskog izbornika“ koji će, zajedno s poznatim stručnjakom Darkom Lugarićem, odabrati uzorke i poslati ih na ovogodišnji 20. Decanter.

I dok je prijašnjih godina Siniša Lasan obilazio svaku pojedinu vinariju u ovoj županiji, ove su godine sva vina skupljena na jednom mjestu. Valja istaknuti da ovdašnji vinari pokazuju veliki interes za prijavu pa je i uzoraka i vinarija više nego lani.

Uz selekciju za Decanter, održana je i radionica za vinare - usporedba kvalitete varaždinskih vina s internacionalnim vinima istog sortimenta, na kojoj su se naša uparivala i uspoređivala s onima iz Njemačke, Italije, Čilea, Francuske…

Podršku ovoj inicijativi dao je i župan Anđelko Stričak, koji je naglasio da će županija i ove godine pokriti troškove kotizacije za sva odabrana vina.

Ovim projektom ujedno se želi postići povećanje kvalitete varaždinskih vina po najboljim standardima struke, promocija vinske kulture, afirmacija vina u Županiji i šire te pridonijeti daljnjem razvoju turizma u ovom dijelu Hrvatske.


Tagovi

Decanter Varaždinska županija Vinski izbornik Siniša Lasan Darko Lugarić


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]