Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba
  • 17.09.2013. 11:13

Odlična godina u vinogradima Feravina

Krenula je berba sorti koje ranije sazrijevaju - zweigelt, bijeli pinot, chardonnay i crni pinot

  • 474
  • 45
  • 0

"Bez dobre berbe grožđa nema ni izvrsne kapljice vina u kojoj ćemo uživati razabirući mirisne arome i fine okuse", kažu iz Feravina. Naime, ovogodišnja berba u vinogradima Feravina iz Feričanaca, koji se prostiru na 170 hektara, počela je, uslijed vremenskih uvjeta, nešto kasnije nego prethodnih godina. Nakon uzorkovanja grožđa i mjerenja osnovnih parametara, poput slatkoće i kiselosti, krenuli su u berbu sorti koje ranije sazrijevaju - zweigelta, bijelog pinota, chardonnaya te crnog pinota.

Berba u Feravinu

Vrijeme u periodu 9. i 10. mjeseca daje pečat na cijelu vinogradarsku godinu, gdje u berbi, naravno, nije poželjan period dužeg vlažnog i kišnog vremena. Dosadašnji pokazatelji i situacija u vinogradu predviđaju veće prinose za oko 10 % u odnosu na prošlu 2012. Prema sadašnjim parametrima, vina iz 2013. trebala bi također biti kvalitetna i vrhunska kao i prethodnih godina.

Kako bi se berba završila na vrijeme, angažirano je 120 - 150 radnika iz Feričanaca, Našica i okolnih sela, što je izvrsna inicijativa za uključivanje lokalnog stanovništva u rad vinarije i ekonomska dobrobit za brojne obitelji.



Tagovi

Feravino Berba Grožđe Chardonnay Pinot