Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 25.07.2014. 18:00
  • Šibensko-kninska

Obavijest vinogradarima

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 33
  • 2
  • 0

Tijekom proteklog tjedna vladali su povoljni uvijeti za sekundarne zaraze uzročnicima peronospore i pepelnice. Prema prognozi ovakvi uvijeti se nastavljaju i tijekom vikenda i idućeg tjedna te se preporuča nastaviti sa zaštitom protiv spomenutih bolesti.

Simptomi peronospore (palmenjače) vidljivi su u večini vinograda te se preporuča koristiti jedan od pripravaka: Forum Star, Mikal premium F, Mildicut 25 SC, Pergado MZ, Curzate B WG, Antracol Combi WP 76, Ridomil Gold plus 42,5 WP, Equasion Pro, Galben C i dr.

Protiv uzročnika pepelnice može se koristiti jedan od pripravaka: Crystal KS, Falcon EC 460, Stroby WG, Talendo, Vivando, Nativo, Postalon Sc, Topas i dr.

Ukoliko do sad tijekom ove vegetacijske sezoni nije korišten pripravak protiv uzročnika sive plijesni može se koristit jedna od pripravka: Cantus, Pyrus 400 EC, Teldor SC 500, Chorus 75 WG, Switch 62,5 WG.

Zbog uštede sredstva mogu se kombinirati pripravak protiv pepelnice i pripravak protiv sive plijesni te škropivom poprskati zonu grožđa, a u idućem prohodu pripravkom protiv peronospore porskati svu lisnu masu.

Kod izbora pripravaka voditi računa da se tijekom vegetacijske sezone isti pripravak ne koristiti više od tri puta.

Pripravke koristiti prema uputama proizvođača.

Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

NAPOMENA!

Nakon tretiranja potrebno je ispuniti evidencijsku listu o korištenju sredstava za zaštitu bilja. Praznu ambalažu koja ostaje nakon upotrebe sredstava za zaštitu bilja poropisno zbrinuti.

Skupljanje ambalažnog otpada SZB provest će se 16.09. 2014. u Primoštenu Burnom (kod zadruge) od 11:30 -13:00 i u Drnišu lokalitet Cecela od 14:30-16:30.

Gordana Kožarić-Silov dipl. ing. agr.


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]