Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 22.07.2014. 12:00
  • Dubrovačko-neretvanska

Obavijest vinogradarima!

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 58
  • 3
  • 0

Od zadnje preporuke za zaštitu vinove loze prošlo je 10 dana tijekom kojih je bilo lokalnih pljuskova s temperaturama od 26-31⁰C. Prema najavama takve vremenske prilike se nastavljaju i u narednih tjedan dana. Ovakve prilike povoljno djeluju na razvoj sekundarnih infekcija plamenjačom i pepelnicom te se upozoravaju vinogradari da nastave sa usmjerenom zaštitom protiv navedenih bolesti uporabom sistemičnih pripravaka.

Zaštitu vinograda od uzročnika plamenjače (Plasmophara viticola) moguća je jednim od pripravaka: Curzate B, Ridomil Gold plus, Mildicut 25 SC, Galben C, Pergado , Equasion Pro i dr.

U slučaju da se u zaštiti od uzročnika plamenjače zakasnilo s tretiranjem ili postoje vidljivi simptomi zaraze prednost dati jednom od pripravaka : Verita , Acrobat MZ, Forum Star ili Mikal Premium F.

Za zaštitu od uzročnika pepelnice (Erysiphe necator) preporučujemo jedan od pripravaka: Nativo 75 WG, Falcon EC 460, Karathane Gold 350 EC, Indar 5 EW, Talendo, Vivando, Crystal, Postalon SC, Systhane 24 E i dr.

U dobro zaštićivanim vinogradima moguće je koristiti kombinirane pripravke koji pružaju zaštitu od obje bolesti: Universalis, Quadris, Eclair 49 WG, Cabrio Top .

Prošli tjedan počeo je intenzivniji ulov druge generacije grozdovih moljaca na području Pojezerja . Potrebno je napraviti zaštitu jednim od pripravaka: Avaunt 15 SC, Coragen 20 SC, Affirm, Laser.

Prilikom odabira pripravaka obratiti pozornost na broj primjene aktivne tvari tijekom vegetacije kako bi se izbjegla pojava rezistentnosti. Razmak između tretiranja prilagoditi vremenskim uvjetima . Zaštitu obaviti sukladno uputama na etiketi sredstva za zaštitu bilja. Svako tretiranje evidentirati, a ambalažu zbrinuti na propisan način.

Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH. Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Ivana Tomac Talajić dipl.ing.agr.
E-mail:Ivana.Tomac.Talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam vaš Novocommerce International 💚💛
Da li se u gnijezdu pronašla kakva John Deere igračka? 🎁🐰 Šaljite nam slike u komentaru 🤗
#novocommerce