Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 15.07.2014. 13:25
  • Osječko-baranjska

Obavijest vinogradarima

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 59
  • 3
  • 0

Vremenske prilike od početka ljeta, koje se odlikuju temperaturama ispod 30° C i čestim oborinama, ponekad pomiješanim s ledenim kuglicama veličine graška, čine vrlo povoljne uvjete za razvoj biljnih bolesti u vinogradu. U posljednjih tjedan dana česta je bila i pojava magle u jutarnjim satima. Stoga se još uvijek u zaštiti vinove loze moraju koristiti sistemično-kontaktni fungicidi u zaštiti protiv pepelnice i plamenjače.

Pregledom nekih vinograda zamijećena je i pojava sive plijesni (Botritis cinerea). Savjetujemo vinogradare da redovito vršikaju svoj nasad, ovisno o bujnosti, uklone nerodne izboje i pojedine listove u zoni grožđa, i na taj način utječu na što bolju prozračnost trsa. Isto tako, savjetujemo zaštitu nasada u zoni grožđa protiv ove bolesti.

Kvalitetnu zaštitu grozdova protiv sive plijesni (Botritis cinerea) obavite koristeći jedan od slijedećih pripravaka: Switch 62,5 WG, Teldor 500 SC, Cantus, Mythos, Botril 300 SC, Cezar, Chorus 75 WG, Cantus, Kidan i sl. Radi što bolje efikasnosti korištenih pripravaka na patogene, savjetuje se i korištenje okvašivača pod nazivom: Inex, Citowett, Sandovit, Dash HC, Trend 90 ili sl. Isti vrlo efikasno suzbijaju pojavu pjene. Sredstva obavezno koristiti u količinama i na način naveden u uputama o korištenju. Obavezno vodite i evidenciju o prskanju te ekološki zbrinite ambalažu prema zakonskim odredbama.

mr. sc. Ivica Lovrinčević
e-mail: Ivica.Lovrincevic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?