Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomoć sektoru vina
  • 06.11.2014. 10:50

Novi pravilnici za Vinsku omotnicu

U Narodnim novinama br. 129/14 objavljena su dva nova pravilnika iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.- 2018.

Foto: depositphotos.com
  • 173
  • 7
  • 0

U Narodnim novinama br. 129/14 objavljena su dva nova pravilnika iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.- 2018., putem kojeg hrvatski vinari i vinogradari koriste novčana sredstva tzv. europske Vinske omotnice za povećanje svoje konkurentnosti. Novim Pravilnikom o provedbi mjere Investicija u vinarije i marketing vina i Pravilnikom o provedbi mjere Restrukturiranje i konverzija vinograda značajno je olakšana procedura za sve potencijalne prijavitelje, a oba pravilnika nalaze se u prilogu članka.

Nakon dosadašnjih natječaja za sve tri mjere iz Vinske omotnice Agencija za plaćanja do sada je izdala 48 Odluka o odobrenju projekata na iznos potpore od 43,4 milijuna kuna te je isplatila više od 10 milijuna kuna korisnicima koji su zatražili isplatu predujma kako bi mogli započeti s investicijom.

Prošli tjedan je završio 4. natječaj za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja u 2015. godini, a uskoro kreću novi natječaji i za druge dvije mjere, na osnovu upravo objavljenih pravilnika.

Podsjetimo, Nacionalni program pomoći sektoru vina petogodišnji je program u kojem je osigurano 57 milijuna eura za razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva iz tzv. europske Vinske omotnice. Cilj ovog programa je povećanje konkurentnosti naših vinara kroz tri mjere u okviru projekata restrukturiranja i konverzije vinograda, izgradnje i opremanje vinarija te projekte marketinga i promocije vina.

Za dodjelu bespovratnih sredstava mogu se prijaviti vinari i vinogradari koji su upisani u Vinogradarski registar. Najmanji iznos potpore je 3.000 eura, a najveći 750.000 eura, ovisno o mjeri, a za završene projekte Agencija za plaćanja u poljoprivredi isplaćuje od 50 - 80 % ukupno prihvatljivih troškova.

Foto: depositphotos.com; naticastillog


Dokumenti


Tagovi

Dva nova pravilnika Vinske omotnice Agencija za plaćanja Promidžba Povećanje konkurentnosti Vinogradarski registar Marketing vina Restrukturiranje i konverzija vinograda

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]