Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Belje
  • 11.06.2015. 11:25

Nova svjetska zlata za Vina Belje

Goldberg graševina i merlot Vina Belje dobitnici zlatnih medalja za kvalitetu na prestižnom ocjenjivanju vina u Kanadi.

  • 205
  • 8
  • 0

Vina Belje osvojila su dvije zlatne medalje na jednom od najuglednijih svjetskih ocjenjivanja vina - Sélections Mondiales des Vins Canada, u konkurenciji više od 2.000 uzoraka vina iz najboljih vinarija i vinogradarskih položaja diljem svijeta. Goldberg graševina berbe 2013. i Goldberg merlot berbe 2012. jedina su nagrađena hrvatska vina na ovogodišnjem ocjenjivanju u Kanadi koja su s osvojenim zlatnim medaljama stala uz bok nekima od najpriznatijih francuskih, talijanskih i španjolskih vina.

Prestižno ocjenjivanje vina u Kanadi

Goldberg zlatna selekcija označava najvišu kvalitetu vina s hrvatskoga Dunava, vina koja nastaju iz jednog vinograda od najboljih grozdova. Hrvatsko Podunavlje, iz godine u godinu pokazuje vrijednost i raskoš graševine, najprodavanije i najzastupljenije hrvatske vinske sorte. Vinogradari Belja ručno beru svih 650 hektara vinograda što je rijetkost u svjetskim razmjerima i apsolutna posebnost Vina Belje u posvećenosti kvaliteti.

Goldberg merlot berbe 2012. kao jedno od najboljih crnih vina iz kontinentalne Hrvatske ovom zlatnom medaljom ponovo naglašava važnost Baranje i Podunavlja u proizvodnji crnih vina zbog čega neki vinski kritičari i enolozi upravo ovo područje smatraju hrvatskim Bordeauxom.

Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje s ponosom je istaknuo vrijednost beljskih vinograda i snažnu vezu vinara i vinogradara koji zajednički stvaraju snažna, puna i nezaboravna Vina Belje.

"Posvećeni smo kontinuiranom radu u vinogradima tijekom cijele godine. Naši djelatnici brinu o svakom od 2 i pol milijuna trsova, a jedna od najmodernijih vinarija u cijeloj regiji nam omogućava vrhunske uvjete za proizvodnju vina."

Ocjenjivanje Sélections Mondiales des Vins Canada najvažnije je ocjenjivanje vina na tržištima Sjeverne Amerike pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije za lozu i vino (OIV). Francuski korijeni i tridesetogodišnja tradicija ocjenjivanja vina u Quebecu donijeli su ogroman ugled ovom ocjenjivanju vina među distributerima vina i kupcima u Sjevernoj Americi.


Tagovi

Vina Belje Belje d.d. Sélections Mondiales des Vins Canada Goldberg graševina Goldberg merlot Hrvatska vina Baranja Podunavlje Vinograd Vinogradarstvo Beljski vinogradi Marijan Knežević Vinarija Belje Međunarodna organizacija za lozu i vino