Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 7. Degustacija bjelobrdskih vina
  • 02.03.2019. 16:30

Nekoliko stotina ljudi na degustaciji sve kvalitetnijih bjelobrdskih vina

Degustacija bjelobrdskih vina nije jedina manifestacija koja u Bijelom Brdu održava vinogradarsku i vinarsku tradiciju, nego i ostale manifestacije kojima se nastoji njegovati ostavština predaka ovoga kraja.

Foto: Pixabay/wiggijo
  • 1.030
  • 57
  • 0

U Bijelom Brdu održana je 7. Degustacija bjelobrdskih vina, a ove godina u manifestaciju su se uključili i vinari iz ostalih zemalja u regiji. 52 uzorka vina ocjenjivana su u dvije glavne kategorije - autohtona bjelobrdska vina, te ona nastala od grožđa iz okolnih mjesta. Iako je prvih godina rezultat bio manje bitan, posljednjih godina zamjetna je povećana kvaliteta vina, jer vinari žele i službeno priznanje za svoj trud.

Jugoslav Vesić, načelnik Općine Erdut rekao je kako je "kroz cjelodnevnu manifestaciju cilj prikazati kakva su proizvođači vina pripremili, kakva će biti godina, a s druge strane, uz kvalitetno druženje okupiti nekoliko stotina ljudi. Pored toga što su ovi krajevi prepoznatljivi, rekao bih, po najkvalitetnijim vinima, ovo su periodi pred početak iduće sezone".

Prevladavaju rose vina

"Pokrenuli smo se s ciljem da popravimo kvalitetu našeg domaćeg vina, da povećamo površine zasađene vinovom lozom jer je većina naših vinograda povađena 70-ih godina. U zadnjih 6-7 godina već smo postigli svoje ciljeve na bjelobrdskoj planini. Prevladavaju rose vina. Natjecanje se odvija u tri kategorije, upravo po boji vina", rekao je Đorđe Nešić, suorganizator 7. Degustacije bjelobrdskih vina.

Degustacija bjelobrdskih vina nije jedina manifestacija koja u Bijelom Brdu održava vinogradarsku i vinarsku tradiciju, već i ostale manifestacije kojima se nastoji njegovati ostavština predaka ovoga kraja.

Vina su im sve bolja, pa je i zadatak ocjenjivačke komisije sve teži. No, pravila ocjenjivanja vina svake su godine jednaka. Kako je to izgledalo u Bijelom Brdu, pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Degustacija vina Bijelo Brdo Rose


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com