Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska omotnica
  • 03.12.2015. 16:25

Natječaj za promidžbu hrvatskih vina

Objavljen je novi natječaj za promidžbu vina na stranim tržištima. Potencijalni korisnici prijave moraju dostaviti do kraja ove godine.

  • 149
  • 20
  • 0

U sklopu Vinske omotnice odnosno bespovratnih novčanih sredstava EU, kojima je cilj povećanje konkurentnosti hrvatskih vinara i vinogradara putem mjera restrukturiranja i konverzije vinograda, izgradnje i opremanja vinarija te projekata marketinga i promocije vina, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila novi natječaj za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja.

Pritom se misli na Makedoniju, Crnu Goru, Srbiju, Albaniju, Kosovo, Bosnu i Hercegovinu, Švicarsku, Lihtenštajn, Norvešku, Rusiju, Ukrajinu, Kazahstan, Japan, Kinu (uključujući i Hong Kong), SAD, Kanadu, Meksiko, Brazil, Australiju, Koreju, Indiju, Tajland, Maleziju, Indoneziju i Singapur.

Korisnici ove mjere su:

  • proizvođači vina, fizičke i pravne osobe, upisane u Vinogradarski registar, zatim
  • javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina, izuzev korisnika Državnog proračuna te
  • udruge proizvođača vina i
  • zadružni savezi, čije se barem tri zadruge članice, bave proizvodnjom vina.

Dozvoljena ulaganja unutar mjere su objavljivanje reklama u medijima trećih zemalja odnosno novinama, televiziji, radiju i internetu, ulaganja u odnose s javnošću, promociju i marketing, uključujući organizaciju informativnih putovanja u Hrvatsku, promociju imidža Hrvatske, promotivne prodaje, ulaganja u izradu i distribuciju promotivnih materijala za tržišta trećih zemalja, sudjelovanja na sajmovima i drugim događanjima u svijetu kao i ulaganje u provođenje istraživanja tržišta trećih zemalja.

Visina potpore iznosi do 80% ukupno prihvatljivih troškova, unutar čega se udio od 50% odnosi na sredstva EU, a preostalih 30% na sredstva državne potpore iz proračuna RH. Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu je 200.000 eura. Do sada je nakon pet natječaja za ovu mjeru promidžbe, ugovoreno 20 projekta potpore, ukupno vrijednih 6,4 milijuna kuna.

Prijave s dokumentacijom šaljite preporučenom pošiljkom s povratnicom

Rok za podnošenje prijava na novi natječaj za promidžbu na tržištima trećih zemalja traje do 31. prosinca 2015. godine. Prijava se dostavlja u jednom originalnom primjerku koji se sastoji od papirnatog i elektroničkog oblika, dostavljenog na CD-u ili DVD-u, dakle u digitalnom obliku pogodnom za daljnju obradu podataka (ne na skeniranim dokumentima) u zatvorenoj omotnici s nazivom i adresom podnositelja na poleđini, isključivo kao preporučena pošiljka s povratnicom i s naznačenim vremenom slanja (datum, sat, minuta i sekunda zaprimanja pošiljke u poštanskom uredu) na adresu:

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269 d, 10 000 Zagreb, s naznakom: Natječaj za Nacionalni program pomoći sektoru vina - mjera Promidžba. Dodatne informacije možete dobiti radnim danom na: 01/6002-818.

Natječaj u cjelosti možete pročitati ovdje, a upute korisnicima i prijavni obrazac dostupni su ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Vinska omotnica Novčana sredstva Vinari Vinogradari Novi natječaj Promidžba Treće zemlje Proizvođači vina Zadružni savezi Reklame Marketing Prihvatljivi troškovi


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]