Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Belje
  • 23.01.2016. 08:30

Najveća Vinceška u Baranji!

Vina Belje obilježila blagdan Sv. Vinka u svojim vinogradima i modernoj vinariji.

  • 442
  • 57
  • 0

U vinariji Vina Belje na Banovom brdu u Baranji, u nazočnosti velikog broja gostiju, proslavljen je blagdan Sv. Vinka koji se među stanovnicima Baranje naziva Vinceška. Kao i svake godine, Vinceška obilježava početak rezidbe u vinogradima, odnosno početak nove vinogradarske godine.

Prvu ovogodišnju rezidbu u vinogradima Belja predvodili su gospođa Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora, i gospodin Goran Miličević, direktor Vina Belja. Uz želje da i ova godina bude što rodnija, trsove okićene Baranjskim kulenom i kobasicom blagoslovio je župnik Gyula Andraši iz Kneževih Vinograda.

Mnogobrojni posjetitelji beljske Vinceške!

Ovom prilikom gospođa Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora, je istaknula: "Zadovoljni smo rezultatima prošlogodišnje berbe i nastavljamo dalje s našom razvojnom strategijom. U proteklih 10 godina od kada su Vina Belje dio Agrokor koncerna, zanovili smo 75% nasada vinograda i otvorili novu, suvremenu vinariju vrijednu 150 milijuna kuna. Prosječna starost naših vinograda sada je 11 godina, a planiramo i daljnje zanavljanje vinograda u slijedećim godinama".

U novu vinogradarsku godinu Vina Belje ulaze s brojnim nagradama osvojenima na najuglednijim domaćim i stranim izložbama i sajmovima vina - cabernet sauvignon najbolje je plasirano hrvatsko crveno vino u izboru za Vinske zvijezde 2015., Goldberg chardonnay proglašen je šampionom na ocjenjivanju Vino Slovenija 2015., a Goldberg graševine osvojile su dvije zlatne medalje na ocjenjivanju Mundus Vini 2015. u Njemačkoj.

Niz priznanja urodio je i rastom izvoza i otvaranjem novih tržišta za plasman Vina Belje, koji su jedan od najvećih hrvatskih proizvođača kvalitetnih vina koja se proizvode isključivo od vlastitog grožđa sa 650 hektara vinograda smještenih u hrvatskome Podunavlju.


Tagovi

Vina Belje Goran Miličević Ljerka Puljić Početak rezidbe Vinogradarstvo Gyula Andraši Vinceška Vinske zvijezde Mundus Vini Vino Slovenija Baranja Rezidba vinograda