Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinogradi Belje
  • 23.09.2013. 09:58

Najveća ručna berba graševine

Ulaganja Agrokor koncerna u Belje i Vupik vraćaju uloženo

  • 807
  • 69
  • 0

U vinogradima Vina Belje na lokaciji Banovo brdo u Baranji jutros je uz prisutnost predstavnika medija održana najveća ručna berba graševine.

Za Vina Belje rujan je jedan od najizazovnijih mjeseca, jer upravo sada postaju vidljivi rezultati svih ulaganja i strpljivog rada u vinogradima.

Vina Belje nalaze se na području vinogorja Baranje i najveći su hrvatski proizvođač grožđa s 583 hektara vlastitih vinograda koji se pružaju duž južne strane Banovog brda. U asortimanu vina primat ima bijeli sortiment u kojem je najviše zastupljena graševina, a od crnih vina posebno treba istaknuti vrhunski merlot i cabernet sauvignon.

Beljski vinogradi

Graševinu Vina Belje berbe 2013. karakterizirat će ručna berba te proizvodnja u suvremenoj Novoj vinariji koja je smještena u srcu vinograda. Upravo je moderna tehnologija donijela novi zamah u proizvodnji beljske graševine, a zbog svježine i izraženih karakteristika sorte, berba 2013. nastavit će trend proizvodnje nove, svježe graševine iz 2011.

Može se sa sigurnošću reći kako je Nova vinarija, koja se smjestila u podnožju Banovog brda, zadnja riječ tehnologije zahvaljujući najsuvremenijim proizvodnim pogonima te naravno stručnosti svih članova tima koji brinu o vrhunskoj kvaliteti Vina Belje.

Agrokor koncern je do sada u Belju investirao u mnogobrojne projekte ukupne vijednosti više od 2,3 milijarde kuna, a među najznačajnijim novim projektima su svakako ulaganja na lokaciji Mitrovac koja su još u tijeku. Do kraja godine na Mitrovcu će biti puštena u rad najveća beljska farma mliječnih krava ukupnog kapaciteta 2.000 grla, bioplinskom postrojenju od 2 MW i stakleniku za proizvodnju rajčice koji se prostire na 4,5ha.

Beljski kulen

Također, u zadnje tri godine Agrokor koncern je uložio 560 milijuna kuna i to u novu Vupikovu luku za utovar i istovar žitarica i uljarica, uređenje zemljišta, poljoprivrednu mehanizaciju, sustave navodnjavanja i povrtlarsku proizvodnju čime su stvoreni uvjeti za proizvodnju proizvoda više dodane vrijednosti. Značajnim ulaganjima u stočarstvo izgrađene su nove svinjogojske farme, obnovljene su tri farme muznih krava te farma tovne junadi. Investirano je u vinograde i turističke sadržaje (vinsku cestu i objekt za prezentaciju vina Goldschmidt), a obnovljen je i vinski podrum u Vupiku.


Tagovi

Vina Belje Grožđe Ručna berba Agrokor Vinarija Banovo brdo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]