Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 14.07.2015. 18:00

Najbolji čistač pepelnice vinove loze

Da bi postigli uspjeh potrebno je koristiti atomizere i oprskati kvalitetno zonu grozda. Najbolje je odraditi dva blok prskanja na razmaku 7 dana.

Foto: depositphotos, dpfoxfoto
  • 2.945
  • 44
  • 0

Mjesec srpanj je vrijeme kada vinogradari obavljaju vršikanje i skidanje ponekog lista oko zone grozda kako bi osigurali prozračnost. Upravo tada se iznenade kad ugledaju bijelo sivu pepeljastu prevlaku na bobicama. Spas se traži u dobrom kurativnom fungicidu, a tu je zasigurno Dynali.

Syngenta već nekoliko godina u brojnim pokusima dobiva vrhunske rezultate djelovanja fungicida Dynali na pepelnicu. U to su se uvjerili i vinogradari koji su ga koristili. Dynali je najbolje primijeniti preventivno dva puta u blok prskanju, ali neki vinogradari to zanemare i traže spas kada vide simptome pepelnice.

Što napraviti kada nam pepelnica promakne?

Rezultat pokusa

Za kurativne tretmane preporuča se Dynali jer se pokazao kao jedan od najboljih kurativnih fungicida (vidi slika iz pokusa). Da bi postigli uspjeh potrebno je koristiti atomizere i oprskati kvalitetno zonu grozda. Najbolje je odraditi dva blok prskanja na razmaku 7 dana. Doza Dynali-a je 65 ml u 100 lit uz minimalni utrošak vode 500 l/ha u zonu grozda ili 1.000 lit/ha za čitavu lisnu masu. Da bi uspjeh bio potpun potrebno je dodati okvašivač ETALFIX PRO u dozi 30 ml u 100 lit.

Sastav fungicida i karakteristike

DYNALI sadrži dvije djelatne tvari difenkonazol i ciflufenamid. Difenkonazol je sistemični fungicid poznat iz pripravka SCORE. Osim površinskog djelovanja, difenkonazol pokazuje izraženo sistemično i kurativno djelovanje te zaustavlja već postojeće zaraze pepelnice i sprječava daljnje širenje. Ciflufenamid je potpuno nova djelatna tvar iz skupine fenilacetamida. U biljci se širi translaminarno, a ima izražena svojstva djelovanja plinovitom fazom. Upravo stoga prodire u unutrašnjost grozdovih bobica što ga čini izuzetnim u odnosu na druge fungicide za pepelnicu. Po osobinama i načinu djelovanja ima najbolje preventivno, ali i izraženo kurativno djelovanje. Zajedničko djelovanje difenkonazol + ciflufenamid daje veliku prednost u zaštiti osjetljivih sorti u izuzetno povoljnim godinama za razvoj pepelnice.

Za više informacija o Dynali fungicidu, kontaktirajte Syngenta stručnjake na jedan od niže navedenih kontakata!

Foto: depositphotos, dpfoxfoto


Tagovi

Syngenta Dynali Zaštita vinove loze Pepelnica vinove loze Suzbijanje pepelnice Fungicid Etalfix Pro Score Difenkonazol Ciflufenamid


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]