Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Preporuke
  • 23.07.2013.
  • Varaždinska

Mjere u zaštiti vinove loze

Obavijest vinogradarima Varaždinske županije.

Foto: RGBStock.com
  • 146
  • 7
  • 0

Obavještavaju se vinogradari da zaštite zonu grožđa protiv pepelnice primjenom močivog sumpora u količini od 300 g, odnosno 300 ml na 100 L vode. Tretiranje zbog visokih dnevnih temperatura provesti predvečer.

Vinogradarima koji će tretirati bio-preparatima preporuča se protiv pepelnice primijeniti Kaliwasserglas u količini od 500 ml na 100 L vode, a tretiranje provesti predvečer.

Obavezno je prije pripreme i primjene sredstava za zaštitu bilja pročitati priložene upute i upozorenja za uporabu. Otpadnu, ispražnjenu ambalažu od kemijskih sredstava za zaštitu bilja odložiti u specijalne kontejnere za opasni otpad. Kontejneri su postavljeni uz poljoapoteke. Korisnici državnih potpora dužni su za ispražnjenu ambalažu posjedovati prateći list od tvrtke CIAK d.o.o. kojim dokazuju da su ispravno zbrinuli ambalažu i također su dužni nakon provedenog tretmana voditi evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja.

Autor: Gordana Lovrec, dipl. ing. agr. Foto: RGBStock.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

SVIM MASLINARSKAMA I MASLINARIMA – Čestitam Svjetski dan masline! Ove godine (26. studenoga) posvećen je ženama u maslinarstvu. S pravom. Napokon, prvu maslinu je i posadila žena – Božica Atena. Udarivši kopljem u stijenu učinila je da iz z... Više [+]