• Vinska kraljica
  • 17.12.2018. 14:25

Mateja Hercigonja nova je Vinska kraljica Zagrebačke županije

Ponosno ću nositi krunu Vinske kraljice tijekom iduće godine te sa zadovoljstvom i odgovornošću obavljati sve dužnosti u vezi s promocijom vina i vinara Zagrebačke županije, kaže Mateja, vlasnica OPG-a od svoje 18. godine!

Foto: HGK
  • 155
  • 8
  • 0

Zagrebačka županija ima novu Vinsku kraljicu! Titulu Vinske kraljice za 2019. godinu ponijela je Mateja Hercigonja. Za prvu pratilju izabrana je Ada Puntarić iz Graberja Ivanićkog, a druga je pratilja Andrea Grdović iz Bregane.

"Ponosno ću nositi krunu Vinske kraljice tijekom iduće godine te sa zadovoljstvom i odgovornošću obavljati sve dužnosti u vezi s promocijom vina i vinara Zagrebačke županije“, rekla je Mateja na krunidbi.

Vinska kraljica, objašnjavaju na stranicama Hrvatske gospodarske komore, vlasnica je OPG-a od svoje 18 godine, zaposlena je, a uz rad studira na Veleučilištu Baltazar u Zaprešiću. Njezina obitelj obrađuju 6.500 trsova graševine, rajnskog rizlinga, zelenog silvanca i crnog pinota.

"Mateja Hercigonja uspješno je prošla pismenu, usmenu i praktičnu provjeru znanja deseteročlanog ocjenjivačkog suda. Potporu projektu dala je i Komora Zagreb", zaključuju iz HGK

Inače, Zagrebačka županija s projektom Vinska kraljica započela je još 2002. godine. Vinskom kraljicom može postati djevojka između 18 i 28 godina, mora biti državljanka Hrvatske, a njezina dužnost je promoviranje županijskih vina, vinogradarstva i vinorodne regije Zagrebačke županije.


Tagovi

Vinska kraljica Mateja Hercigonja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi