Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kanabis vs. vino
  • 22.04.2018. 13:30

Legaliziranje kanabisa izgurat će potrošnju vina?

Proizvođači alkoholnih pića u SAD-u već su pronašli inovativna rješenja kako zadržati svoje potrošače

Foto: Pixabay/Skitterphoto
  • 336
  • 21
  • 1

Potrošači u SAD-u mogli bi se odvratiti od pijenja vina i to u korist legalizirane marihuane, navodi analitičar pića Bourcard Nesin

Marihuana je u SAD-u legalna u devet država. Kanada ju planira legalizirati ovo ljeto, a država Michigan će vjerojatno legalizirati kanabis nakon glasanja u studenom. 

Provedena anketa 

Nesin je napomenuo da, prema anketi koja je provedena, 34% žena, 56% "baby boomera" (rođeni '60.-ih godina prošlog stoljeća) te 67% onih koji zarađuju preko 50 milijuna dolara, povećat će konzumaciju marihuane. Pretpostavlja se da ta populacija sada konzumira vino, piše The Drinks Business.  

Marihuana će vjerojatno imati prednost kod onih potrošača koji brinu za zdravlje, jer za razliku od vina, ona nema kalorija. Osim toga, 79% Amerikanaca ju smatra sigurnijom od alkohola, navodi se u anketi koju su 2017. proveli Marist i Yahoo News. 

Konačno, države koje su legalizirale kanabis imaju veliku potrošnju vina. Više od 30% američkog vina konzumira se u državama koje su legalizirale marihuanu.

Čokolada s marihuanom umjesto boce vina

"Marihuana neće zamijeniti vino nakon večere. Ako jedete odrezak s krumpirom, šanse su da ćete i dalje poželjeti Cabernet. No, marihuana bi mogla zamijeniti pijenje vina prilikom opuštanja i uživanja u društvu. Elektronska cigareta s marihuanom bi mogla zamijeniti čašu vina nakon napornog radnog dana, a kutija čokolade s marihuanom bi mogla zamijeniti bocu vina koju inače nosite prijateljima", kaže Nesin. 

Industrija pića je spremna

No, industrija pića ima inovativne odgovore na porast potrošnje kanabisa. Prošlog prosinca, Vinarija Rebel Coast u Kaliforniji izbacila je prvo vino koje sadrži kanabis. Sadržaj alkohola u vinu zamijenjen je THC-om, psihoaktivnom komponentom biljke. Takvo vino obećava zadržavanje svoje složenosti, a istovremeno privlači ljubitelje kanabisa. 

Spremna je i pivska industrija pa je tako pokrenuta kompanija Ceria koja proizvodi bezalkoholno pivo iz kanabisa. Njezin vlasnik Kieth Villa kaže da osim pušenja ne postoji drugačiji društveni način konzumiranja kanabisa. Zato i proizvode pivo iz kanabisa. 

 


Tagovi

Legalizacija kanabisa Kanabis Vino Pivo Kieth Villa Vino s kanabisom Pivo s kanabisom Čokolada s kanabisom Bourcard Nesin


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]